Baždarić:Zadnjih par utakmica smo odigrali dobro

Array

Cedevita se iz Novog Mesta vraća s pobjedom i šestim mjestom na tablici. Nakon 3 izgubljene utakmice u ABA ligi, kojima su do posljednjih minuta vodili pa prosuli vodstvo, ovog puta su košarkaši Cedevite poslije dobrog otvaranja utakmice, bili u rezultatskom deficitu da bi se sve preokrenulo u zadnje dvije i pol minute. Bracey Wright je položio za pobjedu.

Trener Cedevite Jakša Vulić, dobro je u kratkim crtama opisao utakmicu:

“Bilo je i vrijeme da se i nama vrati ovakva jedna završnica i da se okrene na našu stranu. Utakmica je bila teška, tvrda i bez neke tečnosti u napadu. Mislim da smo je izvukli obranom i ona treba biti podstreg za ove utakmice do kraja ABA lige da pokušamo uhvatiti tu šestu poziciju koja nas sljedeće sezone vodi u Eurokup”

Ova dobivena utakmica je osim “skidanja” psihološke blokade koja se sigurno uvukla u igrače, bitna i jer je ostvarena bez nekih ključnih igrača, Marka Tomasa koji je bio kažnjen i ozljeđenog Vlade Ilievskog. To joj i prema Vuliću daje dodatnu “težinu”:

“Rekao sam da nije realno da u nizu od četiri-pet utakmica baš sve izgubimo. Jedna je morala otići na našu stranu, ali mislim da je još važnije što smo ovu utakmicu uspjeli dobiti bez kažnjenog Tomasa i uz sve probleme na poziciji playmakera, gdje nam je ozlijeđen Ilievski.

Tako da bih još jednom čestitao momcima na zbilja velikom trudu, a svi ćemo se složiti s činjenicom da prostora za poboljšanje, prvenstveno u napadu, ima.”

Izrazio je vjeru i u ostvarenje prije sezone zasigurno sekundarnog cilja kluba, a sad primarnog, ulazak u Eurokup:

“Prošlo kolo izgubili smo sve šanse za Final four, ali još uvijek možemo uhvatiti priključak za mjesto koje nas vodi u Eurokup. Svi znamo koliko klubu taj izlazak u Europu znači i na nama je da napravimo sve da se te ambicije ostvare”

Marino Baždarić je s 13 koševa i 6 skokova bio najbolji igrač Cedevite, skroman u svojoj izjavi, zasluge je pripisao timskom radu i prvenstveno obrani:

“Nije bitno tko je odigrao, bitno da smo odlično odigrali kao ekipa i da smo odigrali vrhunsku obranu. Spustili smo ih na 62 poena i to je bio ključ utakmice. Snage imamo, ali nedostaje nam igrača i treninga u punom sastavu. Da smo to imali kroz cijelu sezonu, bili bi puno bolji.

Ovo je za nas bila jedna vrlo teška utakmica. Po svim aspektima smo zadnjih par utakmica igrali dobro, ali gubili smo ovakvom razlikom kao što smo danas dobili. Tako da nam se danas barem to malo vratilo.”

Related Articles