Bez obrana u Gradskom vrtu, Split bez problema s Hermesom

Dvije utakmice HT Premijer lige odigrane su u subotnjem terminu. Zanimljivu utakmicu mogli smo prije svega vidjeti u Gradskom vrtu. Osijek je danas bio košarkaški grad posvećen Kreši Ćosiću, a utakmica protiv Škrljeva bila je šlag na torti.

Očekivanja su opravdana uz pravu prigodu. Brokeri su slavili u utakmici s čak 204 poena što je za europske normative znak o “utakmici bez obrana”. Domaćini su ipak prednjačili u ritmu, na početku je briljirao Jordano, a kasnije su se priključili i ostali. Širina i veća raznovrsnost Osječana došla je do izražaja i visoki ritam gosti nisu mogli pratiti u završnici. Na kraju je završilo sa 108:96. Trio Jordano-Ćorić-Kujundžić predvodili su domaćine u pobjedi, a svoje je odradio i Lovre Bašić.

Vrijednosnice: Bašić 15, Jordano 29, Ćorić 27, Buljević 2, Darling 6, Filipović 1, Kujundžić 26, Dmitrović, Šarenac 2, Pšihistal, Beneš, Turalija.

Škrljevo: Vucić 3, Boban 13, Batur 18, Gospić 22, Riewer 7, Pandurić 24, Cvitković, Benković 7, Bjelanović 2, Vrkić.

Split je na Gripama uvjerljivo porazio Hermes Analiticu. Razlika je mogla biti i veća, ali trener domaćih iskoristio je priliku da potpuno izrotira momčad kako bi ostali svježi za regionalne zadaće. Žuti su već na poluvremenu imali +25 i tu je ponestalo neizvjesnosti. Domaćini su potvrdili da su neki viši nivo od Zagrepčana te je susret okončan rezultatom 86:71.

Splićane može veseliti sve jasniji povratak Jamela Morrisa na stare staze i igre prije prošlogodišnje ozljede. Morris je pokazao da ga se isplati čekati u potpuni oporavak i punu minutažu. Amerikanac je na kraju susret završio s 18 poena i pet asistencija. Vrlo dobro odigrao je Marčinković koji je u samo 12 minuta igre ubacio 10 poena.

Kompletna statistika utakmice na linku

Related Articles