Bilbao osnažen slavljem nad Barcelonom dolazi u Zagreb

Array

U utorak u sklopu 6. kola B skupine Eurocupa Cedevita u Domu sportova dočekuje španjolsku momčad Bilbao Basket.

Španjolci su u Eurocupu jedini poraz zabilježili protiv Oldenburga u prošlom kolu. Za razliku od europskog natjecanja, u domaćem prvenstvu su do nedjelje bili na omjeru 0-6, ali su u nedjelju zabilježili prvu pobjedu i to protiv Barcelone.

Trener Jasmin Repeša smatra kako je ta utakmica zapravo prava slika Bilbao Basketa:

Mislim da je utakmica s Barcelonom bila prava slika te ekipe. Ta momčad je imala puno problema na otvaranju sezone iz puno razloga. Imali su veoma puno ozlijeđenih igrača.

Repešina momčad prvo kolo Eurocupa igrala je baš protiv Španjolaca, no Repeša napominje kako je trenutno stanje u odnosu na tada skroz drugačije i u jednoj i drugoj momčadi:

U toj utakmici mi smo igrali s Tomasom i Baždom, koji imaju iskustvo, oni su igrali bez Bertansa, koji je jako bitan igrač, a bili su i bez Vrkića, tako da su bili puno kraći nego što će biti u ovom susretu. Vidjeli ste da im se protiv Barcelone vratio i Mumbru, koji nije igrao u Oldenburgu i sigurno dolaze kompletni. Dakle, čeka nas teška utakmica. No, mi igramo doma i, ako želimo u drugi krug, treba nam pobjeda.

Tomislav Zubčić u najavi ove utakmice naglašava kako ključ pobjede leži u obrani te zaustavljanju Alexa Mumbrua koji je u prvom kolu imao 19 poena, osam skokova i pet asistencija:

Moramo u utorak popraviti igru u obrani jer smo u prošloj utakmici s njima imali problema s Mumbruom. Zaustaviti njega jedan je od ključnih detalja. Moramo igrati što agresivnije i u jednom ritmu koji oni neće moći pratiti 40 minuta.

U momčad Cedevite se vraća i kapetan Marino Baždarić koji je bio ozlijeđen.

Related Articles