Biti ili ne biti za Novi Zagreb

Array

Žele li Lupice u drugi krug Eurolige, sutrašnja utakmica sa litavskom ekipom Kibirkštis-Viči iz Vilniusa za njih je “do-or-die game”, ili po naški – biti ili ne biti. Naime, porazom bi Lupice svoje šanse svele na minimum, i morale bi se izvlačiti na gostujućim terenima, imale bi nakon četiri kola četiri poraza, dok bi s druge strane Litvanke otišle na 3-0 i to bi vjerojatno bio kraj europskim ambicijama Novog Zagreba.

S druge strane, pobjeda u srijedu kupila bi mir u kući za utakmice protiv Avenide i Spartaka, smanjila zaostatak za Litvankama na samo jednu pobjedu, a obzirom da Polkowice gostuju u Moskvi, moglo bi se dogoditi da poslije ovog kola čak četiri ekipe u C skupini Eurolige imaju jednu pobjedu – Polkowice (protiv Novog Zagreba), Spartak (protiv Polkowica), Avenida (protiv Polkowica) i Novi Zagreb (protiv Vičia). Tada bi za Lupice sve bilo dobro i otvoreno, jer sljedeće kolo gostuju kod Avenide, a u zadnjem kolu, pred Božić dočekuju Ruskinje.

“Zaista je šteta što moramo igrati A1 ligu u ovoj prvoj fazi, jer su nam 3 utakmice tjedno zaista puno. Uz to, dugačka su putovanja, dosta njih i cestom, radimo na tisuće kilometara i djevojke su zaista umorne. Kad je već bilo dogovoreno da ćemo se u A1 uključiti u drugoj fazi, ipak je došlo do promjene plana. Ne žalimo se previše, ipak uspijevamo otvoriti dosta prilika mlađim igračicama, ali su protekle dvije utakmice protiv Trešnjevke i Raguse morale igrati starije djevojke, jer su nam klinke bile u Šopronu na drugom Champions kupu za U16 igračice. Zato smo protiv Raguse i Trešnjevke djelovali pomalo izmučeno, ali smo već protiv Cegleda vratili malo svježine i jako mi je drago da su neke igračice konačno proigrale, poput Komplet i Raksanyi.” – uvodno će trener Ivanković.

“Ekipa Vičija je najveće iznenađenje ove Eurolige. Igraju odlično, s puno trke, tranzicije, lakih poena, šuteva za tri… Dvije startne pobjede, od kojih je posebno dojmljiva bila protiv Avenide, od čak 16 razlike, gdje su veći dio vodile i s 20 – iako se Avenida mogla vratiti u utakmicu kad su došli na 8 razlike, ali su brzopleto promašili hrpu napada. Ključ je zaustaviti tranziciju, ne dozvoliti lake poene Kutiene i Krastine, te ostvariti prevlast u reketu, defenzivno i ofenzivno. Ako to uspijemo, a nemam razloga ne vjerovati da nećemo, onda imamo realne šanse za pobjedu. Pobjedu koja znači život u Euroligi.” – kaže Ivanković.

“Djevojke će za ovu pobjedu, i za svaku slijedeću u Euroligi biti posebno nagrađene, a nakon pobjede protiv Vičija dati ćemo im puna dva dana odmora, tako da ćemo protiv Rzomberoka u subotu i protiv Medveščaka u nedjelju nastupiti praktično bez treninga. Nama je Europa cilj, u MEL-u smo praktički već izborili play off, u našoj ligi također, tako da se od sada potpuno posvećujemo Euroligi. Puno su nam bitnije utakmice protiv Vičija i Avenide, nego protiv Ružomberoka i Medveščaka, tako da ćemo u tim utakmicama puno više prilike dati “djeci”, bez obzira na rezultat. Ako sutra odigramo kako znamo, ako obrambeno i energetski budemo na nivou i produžimo nivo naše dobre igre i na zadnju četvrtinu – svaka čast Litvankama, ali dva boda ostaju u Zagrebu. Nadajmo se i uz značajnu pomoć publike.” – kaže trener Ivanković.

Osim Benić i Pascue koje se ozlijedila protiv Cegleda i nastupiti će tek protiv Avenide, sve ostale djevojke su zdrave. Ciglar, istinabog, ima sitnijih zdravstvenih problema, ali će igrati. Vjerujem da bi protiv Vičija mogla zaigrati i Ivana Dojkić, koja se odmorila od napora u Šopronu i konkurira za mjesto u ekipi.”

Utakmica Novi Zagreb – Kibirkštis Viči igra se u srijedu u 20,30 sati u dvorani Trnsko. Ulaz je slobodan.

Related Articles