Eurocup: Pobjeda Lončara i Popovića, porazi Lalića i Perasovića

Array

Osim Cedevitine pobjede nad Charleroijem, večeras su u sklopu sedmog kola Eurocupa odigrane još tri utakmice, u kojima su uloge odigrali tri hrvatska košarkaša i jedan trener.

U skupini C Valencia našeg stručnjaka Velimira Perasovića poražena je u Ulmu od ratiopharma sa 92:84. Segment igre koji krasi ovu, ali i sve ranije Perasove momčadi – obrana, upravo je u ovome susretu bila njihova najslabija karika, a uz to su domaćini imali i sjajnu šutersku večer (58 posto šuta), što im je bilo dovoljno za konačnu pobjedu. U drugom susretu ove skupine Paris je na svom terenu sa 77:65 bio bolji od Varesea.

Dvoboj Hrvata odigran je u skupini E, gdje su Krešimir Lončar i Marko Popović sa svojim Khimkijem ugostili Lukoil Academik Jure Lalića te ih uvjerljivo porazili sa 83:55, ne dopustivši bugarskom prvaku niti jedno vodstvo ili izjednačenje tijekom cijeloga susreta. Nitko od naših košarkaša nije bio dvoznamenkast, a najbliži tomu bio je Lončar s devet ubačaja, čemu je dodao četiri skoka, dva asista te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Pobjedi ruskoj momčadi Pop je pridružio sedam koševa, pet dodavanja, skok i krađu, dok je Lalić kod gostiju utakmicu završio sa po šest poena i skokova te po jednom asistencijom i blokadom.

Preostalih 20 utakmica sedmog kola na rasporedu su sutra, u srijedu.

Skupina B

Spirou Charleroi – Cedevita 64:72 (Abukar 13 p, Green 13 p, 13 sk; Smith 23 p, Ramljak 16 p)

Skupina C

ratiopharm Ulm – Valencia 92:84 (Long 18 p, 6 as, Howard 16 p; Doellman 16 p, 7 sk)

Paris-Levallois – Cimberio Varese 77:65 (Albicy 15 p; Clark 18 p)

Skupina E

Khimki – Lukoil Academik 83:55 (Davis 20 p, 7 sk, Koponen 16 p, 8 as; Tucker 19 p)

Related Articles