Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Bogdanović: Nadam se da ćemo prikazati igru koju svi želimo!

  Otvorili smo uspješno. Ne uvjerljivo kako smo možda očekivali, visili smo u nekoliko navrata, moglo je to završiti i s drukčijim ishodom. Međutim, završilo je uspješno nakon teške pobjede protiv nezgodne i atipične košarkaške reprezentacije Filipina kojom smo preskočili prvo kolo skupine u Sevilli. Najvažniji je to zaključak nakon naše premijere na Mundobasketu. Ako je potrebno nešto iz ovoga naučiti, treba to učiniti brzo, a potom sve skupa arhivirati jer puno vremena za pogled unatrag nema.

  - Advertisement -

  Iskreno, i mi smo se previše naživcirali danas. Dopustili smo da imaju šut za pobjedu koji bi nas prvo psihički bacio dolje, a onda bi nas bacio unatrag što se tiče pozicije u grupi. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, a onda smo im dopustili previše otvorenih šuteva. Nismo zatvorili napadački skok, kod nas uvukla nervoza i završilo je kako je na kraju završilo. Znali smo da će biti teško na otvaranju, no ne ovako. Ipak, pišu se dva boda i idemo dalje, rekao je po završetku utakmice Bojan Bogdanović (26koš, 3skok) i najavio utakmicu s Argentinom:

  Sutra će biti bitno drukčija utakmica. Filipinci igraju dosta po otvorenom terenu i uzimaju dosta otvorenih šuteva, dok je Argentina u biti veteranska ekipa s Prigionijem, Scolom i Nocionijem koji čine okosnicu momčadi. S njima će biti više potrebno igrati pet na pet na pola terena. Mislim da smo spremni za to, želimo prikazati igru koju svi želimo, da puno trčimo, igramo jaku obranu i nadam se da ćemo upisati drugu pobjedu.

  Damjan Rudež: Danas svatko igra košarku!

  Damjan Rudež (4koš, 4skok) po završetku utakmice je izjavio:

  Ispričavam se svima kojima smo pojeli puno živaca danas, ni nama nije bilo lako to gledati s klupe, ali na kraju se piše pobjeda. Svi znaju da te prve utakmice nisu lagane. To je probijanje leda, tu su novi koševi, nove lopte i to je sve nešto što ima neki mali utjecaj. Filipini vole otvoren teren, igraju puno jedan na jedan, stvaraju te otvorene šuteve i kad uđeš u njihov ritam i dopustiš im da se razmašu, nije lako igrati. Danas svatko igra košarku. Mi nismo mislili da ćemo ih lagano pobijediti, no ispalo je teže nego što smo očekivali. Sada treba zaboraviti Filipine i okrenuti se sljedećoj utakmici.

  Argentina je jedna elitna momčad već dugi niz godina s igračima iz europskog i svjetskog vrha. To je jedna karakterna momčad koju krasi velika borbenost i mislim da će sutra biti jedan drukčiji tip utakmice, zaključio je igrač Indiana Pacersa.

  Dakle, već sutra slijedi pravi ispit vrijednosti. Argentina čeka u 13:30.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE