Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Hrvatska izbjegla debakl, u produžetcima slavila protiv Filipina

  Baš kao što su otvorili i Svjetsko prvenstvo u nogometu, Hrvati su otvorili i ovo košarkaško u Španjolskoj. Protivnik, međutim, ovdje nije bio moćni Brazil, već slabašni Filipini, koju su se ipak pokazali kao opasan protivnik. Kako to obično biva, Hrvatska je podcijenila protivnika i tek u produžetcima došla do vrijedne pobjede.

  - Advertisement -

  [rezultat id=876]

  Hrvatska je dobro ušla u utakmicu, a Filipince je “načeo” Dario Šarić. Iako su Filipinci brzo odgovorili preko Andraya Blatchea, uskoro su stali na četiri poena sve do osme minute utakmice. Brzo su ušli i u bonus te je Hrvatska u tom razdoblju došla već do 19 poena. Blatche je za Filipine uzimao puno šuteva, čak 7 u prvoj četvrtini, koja je završila 23:9.
  U drugoj četvrtini Hrvatska je malo stala, u tri minute igre samo je Roko Ukić zabio tricu te je Jasmin Repeša bio prisiljen prvi puta na utakmici pozvati timeout. Nažalost, igra se nakon te minute odmora nije previše popravila, Hrvatska nije zabila koš iz igre sljedeće 3 minute. Filipinci su se raspucali s trice i minutu prije kraja smanjili na jednoznamenkasti zaostatak, da bi u posljednjim sekundama zabili tricu za 37:31 na poluvremenu.

  U nastavku ista priča. Jeffrei Chan pogađa još jednu tricu i smanjuje na 3 poena zaostatka. Problem Hrvatska rješava mini-serijom 6:0, ali se nisu uspjeli “odlijepiti”. Tri minute prije krraja treće četvrtine Blatche pogađa tricu i smanjuje na 4 poena zaostatka. Nakon par izmjena koševa, u zadnjoj minuti dolaze na čak -3, ali slobodnim bacanjima 2 sekunde prije kraja četvrtine Kruno Simon vraća na +5, a Damir Markota još sa zvukom sirene pogađa tricu za 57:49.
  Iako smo očekivali da će Hrvatska prije ili kasnije slomiti Filipince, to se nije dogodilo niti u zadnjoj četvrtini. Hrvatska nije uspjela opet otići na dvoznamenkastu prednost, a Filipini nošeni Chanom i Blatcheom dolaze do izjednačenja 3 minute prije kraja. Nedugo nakon toga Šarić radi prekršaj na trici, a Chan realizira sva tri bacanja i dovodi Filipine do prve prednosti na utakmici, na što Repeša reagira minutom odmora. Naši su se malo uozbiljili i preko brzih 5 poena Simona i Šarića vraćaju prednost, ali se brzo istopila i rezultatom 71:71 ulazimo u produžetke. Filipinci su imali šut za pobjedu.

  U produžetcima su sve do zadnje minute obje momčadi zabile samo po jedan koš, a 40 sekundi prije kraja Bojan Bogdanović pogađa slobodna bacanja za prednost. Filipinci promašuju tricu, polukontru je povukao Bogdanović, ali je zaustavljen prekršajem. Realizirao je oba bacanja za +4 Hrvatske, a 5 sekundi prije kraja Blatche pogađa nevjerojatnu tricu s 8 metara i vraća utakmicu u neizvjesnost. Filipinci rade brzi prekršaj na Rudežu, koji je siguran s linije bacanja i zapečatio susret, 81:78.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE