Bogdanović: Treba nam jedna uvjerljiva pobjeda

Array

Hrvatska reprezentacija danas će u 17:45 igrati svoju treću utakmicu na Eurobasketu, a protivnik će biti reprezentacija Poljske, koja još uvijek čeka svoju prvu pobjedu.

Poljska je u svojem prvom susretu uvjerljivo izgubila od Gruzije, a sljedeći dan iznenadila ih je podcijenjena Češka, od koje su izgubili samo pola koša razlike. Sigurno je da svoju prvu priliku traže upravo protiv Hrvatske, koja se ne nalazi u puno boljoj poziciji od njih.

Hrvatska je nakon sramotnog poraza od Španjolske ipak uspjela odigrati solidnu utakmicu protiv Gruzije, u kojoj nas je izvukao Ante Tomić košem za pobjedu. Ono što našoj reprezentaciji u ovom trenutku treba jest sigurna, uvjerljiva pobjeda, koja će podići moral ekipe i vratiti hrvatske navijače na tribine.

Toga je svjestan i Bojan Bogdanović, koji je u intervjuu za fibaeurope.com izjavio: „Sve što trebamo  su samopouzdanje i jedna uvjerljiva pobjeda. Ako pobjedimo Poljsku i Sloveniju, mislim da će u sljedećem dijelu natjecanja dvorana biti puna naših navijača i da će nam to pomoći.“

Naime, ni Poljsku ni Sloveniju neće biti lako pobijediti. Poljski centarski dvojac Gortat-Lampe jedan je od najboljih na ovom prvenstvu, a Slovenci su pokazali koliko jaki mogu biti pred domaćom publikom kada su pobijedili Španjolsku 9 koševa razlike.

Kao što je rekao Jasmin Repeša, „za nas tek sada počinje ovo Europsko prvenstvo“, a svi mi ostali se nadamo da će trajati što duže i da će naši igrači, ako ništa drugo, dati sve od sebe na terenu i ne ostaviti razočaranu hrvatsku publiku.

Related Articles