Borbeni Široki izgubio u Pioniru

Array

U četvrtom kolu regionalne lige Partizan je pobijedio na domaćem parketu goste iz Širokog Brijega rezultatom 65:62. Široki je prilično namučio Crno-bele i gosti su ravnopravno parirali višestrukim osvajačima regionalne lige. Čak je Široki otišao na odmor s prednošću od tri razlike da bi Partizan u nastavku preokrenuo dobrom obranom.

Široki je započeo petorkom Naletilić, Šutalo, Ramljak, Šakić i Planinić, da bi trener gostiju Velić nakon serije Partizana od 7-0 i pri rezultatu 9:3 izvršio određene izmjene u sastavu nakon čega gosti igraju puno bolje. Koševima Vragovića i Peršića Široki dolazi u rezultatsku prednost  od dva razlike, no Lučić i Gagić odvode Partizan u vodstvo na kraju prve četvrtine rezultatom 18:16.

Na početku druge dionice susreta igra se koš za koš. U jednom trenutku Partizan bježi na pet razlike atraktivnim alley-oopom Milosavljevića za Lučića pri rezultatu 25:20, nakon čega Velić zove minutu odmora. Poslije minute odmora Široki je raspoloženiji i u jednom trenutku  na krilima Planinića i Šakića radi seriju od 9-0 i dolazi u vodstvo pri rezultatu 30:35. Slobodnim bacanjima Muslija, Partizan smanjuje na 32:35 što je i konačni rezultat na poluvremenu.

U trećoj četvrtini, Ramljak i Šutalo odvode Široki na prednost od sedam razlike pri rezultatu 34:41 nakon samo četiri minute. Nakon toga, Široki upada u crnu rupu i ne zabija koš do kraja četvrtine. Partizan zabija 11 koševa i ima prednost od četiri razlike prije zadnje četvrtine pri rezultatu 45:41. To im je uspijelo prvenstveno odličnom obranom, pogotovo Gordona nad Šakićem i Milosavljevića nad Vragovićem te u napadu raspoloženim Čakarevićem i Gordonom koji je večeras bio iznimno aktivan. Treba posebno istaknuti kako su pojedine sudačke odluke išle u korist domaćina.

Na početku zadnje dionice igra se koš za koš. Gagić zabija za 52:48, no u sljedećem napadu je nezgodno stao i šepajući napustio teren. Čvrsto se igra na obje strane i pri rezultatu 56:51, Velić zove minutu odmora tri minute do kraja. Daje upute Baraću i Šakiću kako mogu slobodno pucati iza linije za tri poena.

Barać odmah u sljedećem napadu ispunjava zadatke trenera i zabija tricu. Ramljak u obrani radi petu osobnu grešku, te koševima Lučića i Milosavljevića domaćini bježe na šest razlike. Raspoloženi Barać zabija pet vezanih koševa i smanjuje na 60:59 samo minutu do kraja. Partizan je bio koncentriraniji do kraja i uspijevao je zabiti svoje šuteve. Lučić je bio siguran sa crte slobodnih bacanja pa Partizan odlazi na šest razlike, no Planinić s polaganjem i dodatnim bacanjem zaključuje utakmicu rezultatom 65:62.

Najbolji u redovima Partizana su bili kapetan Lučić sa 16 koševa i Gordon s također 16 koševa i sedam skokova. U redovima gostiju ističu se Planinić s 14, Barać s 13 i Vragović s 11 poena.

Sljedeće nedjelje Široki dočekuje Krku, dok Partizan putuje u Podgoricu kod Budućnosti.

Related Articles