Cibona propustila važnu pobjedu u Novom Mestu

Array

Nakon što je Cibona odlučila biti darežljiva i u prva dva kola pokloniti dvije pobjede novacima u ligi, MZT Skoplju i Szolnoki Olaju, večeras su momci Veljka Mršića još jednom neugodno iznenadili svoje navijače. Treći poraz u ligi nanijela im je Krka u utakmici koja je vrlo lako mogla otići na stranu Vukova iz Zagreba. Uz malo više mirnoće i iskustva u završnici, Cibona bi sada slavila drugu pobjedu zaredom i tako ušla u jedan pozitivan niz pred hrvatski derbi sa Zadrom koji se igra idući vikend.

Cibona je utakmicu otvorila vrlo dobro, kontrolirali su cijelu prvu četvrtinu i na kraju prvih 10 minuta stajalo je plus tri za Vukove. Hrvoje Kovačević se istaknuo odličnom momčadskom igrom skupivši par skokova i asistencija u samomu početku utakmice. „Tko će kome nego svoj svome“ je izreka koja seže duboko u povijest, a da je istinita dobro su okusili Cibosi kada im je Jure Lalić „utrpao“ par poena čim je ušao u igru. Iskusni centar Krke je bio nerješiva enigma za Cibonine centre. Nakon toga dolazimo do rezultata 20:20 i Cibona kao da prestaje igrati od toga trenutka. Stvari u svoje ruke preuzima klupa Krke, točnije Matej Rojc i Eron Kastrati, koji pogađaju važne šuteve za prvo veće odvajanje domaćina, bilo je 27:20. Crna rupa u koju su se zavukli preplašeni Vukovi trajala je dosta dugo i Krka je serijom 15:1 otišla na velikih 35:21. Dvorana je eksplodirala, utakmica je polako odlazila u jednom smjeru, a trener Mršič odlučio je pozvati minutu odmora. U toj minuti je odlučeno da Cibona krene igrati zonsku obranu koja je odlično funkcionirala i Vukovi su do poluvremena smanjili na samo -4.

U nastavak utakmice Cibosi ulaze vrlo dobro i tricama Rozića i Hamiltona odlaze na +5. Nakon toga na scenu stupa Jakov Vladović, bivši igrač Zadra i Zagreba, i s pet uzastopnih poena vraća Krku u utakmicu. Dok je igrao u Zadru, Jakov je često znao dizati stare Jazine na noge ključnim poenima upravo protiv Cibone i izgleda kako to nije zaboravio raditi. Do kraja četvrtine nije bilo nekih većih odvajanja i Vukovi su sa plus 4 dočekali posljednjih 10 minuta  utakmice.

U zadnjoj četvrtini dogodio se jedan nesvakidašnji događaj. Nakon što su lijepe navijačice Krke završile sa zavodničkim plesom, reflektori su se zaustavili na ulazu u dvoranu. Na njemu je stajao Strawberry koji je odlučio doći na utakmicu. Prilično neprimjetan do tada, Amerikanac je sa nekoliko poena držao Cibonu na maloj prednosti. Krkin motor tada je radio na pogon Lalića i Lorbeka.  Mašićevom tricom Cibona odlazi na 66:62 i dvije minute prije kraja ima Krku na dlanu. Domaćini su se stvarno nudili u tom razdoblju, ali Kus i Kovačević promašili su dvije otvorene trice koje bi osigurale da bodovi odu u Zagreb. Umjesto toga, uslijedio je Krkin „show“ na liniji slobodnih bacanja koji ih je doveo do 67:67 uoči ulaska u zadnju minutu. Žižić je napravio faul na Laliću koji „posprema“ dva bacanja za plus dva Krke uoči posljednjeg Ciboninog napada na utakmici. Nakon toga, Lorbek radi pametan faul nad Stawberryijem nakon kojega Krka izlazi iz bonusa. Loptu je sa strane izveo Hrvoje Kovačević, ali ona nije došla na pravu adresu – do Strawberrya – već je presječena od strane protivničkih igrača.

U Novom Mestu će do bodova biti teško doći i nekim jačim klubovima od Cibone pa ovaj poraz i nije velika tragedija. Za onoga tko nije gledao utakmicu. Ali za onoga tko je bio u Novom Mestu ili se mučio gledajući „stream“ koji je bio toliko loš da glava boli, poraz je dosta loša stvar. Krka se nudila, Cibona to nije znala iskoristiti i pognutih glava će se morati vratiti u Zagreb. Neće imati puno vremena za tugovanje jer već sljedećega vikenda dolazi Zadar sa „hordom“ svojih navijača koji će sigurno pohoditi Draženov dom u velikomu broju. Krka će morati u Široki Brijeg na noge domaćinu koji je dosta loše krenuo u sezonu. Uzevši u obzir da je Krka izrazito domaćinska ekipa, baš kao i Široki, ova pobjeda protiv Cibone ima još veću vrijednost.

Related Articles