Božica Fortuna na strani Zadra

Array

Teškom mukom došli su košarkaši Zadra večeras do pobjede u uzavrelom Sinju. Alkar je na nešto više od minutu do kraja utakmice imao sedam poena razlike, ali ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu. Zadar je uspio doći do produžetka polaganjem Ante Delaša dvije sekunde do kraja u kojem je izborio pobjedu.

[rezultat id=406]

Prva četvrtina protekla je u čestim promjenama vodstva, a Alkar nošen sjajnim navijanjem Maligana prvi period riješava u svoju koristrezultatom 26:25.

Drugu četvrtinu domaći Alkar za korak ispred Zadra. Poveli bi dva poena razlike, a Zadar bi izjednačavao i tako nekoliko napada za redom. Zadar je do daha došao tek pod kraj četvrtine kada mini serijom odlaze na šest koševa razlike. Četvrtinu zaključuje Željko Župić polaganjem, a rezultat je 40:44 za Zadar.

Zadar je u trećoj minuti treće četvrtine došao do najviših osam poena razlike polaganjem Marka Ramljaka, a to je bila najviša prednost koju je neka momčad imala tokom utakmice. Slavko Modrić svojom prvom tricom smanjuje na minus pet, a Delaš s druge strane uzvraća istom mjerom. Zadar je nakon toga još dvije minute održavao prednost između pet i sedam poena razlike, a onda su uslijedile dobre minute Alkara.

Mirko Modrić pogodio je nove dvije trice, a Alkar je stigao i prestigao vodstvo Zadra. Domaći su košarkaši u posljednju četvrtinu ušli vodstvom 65:64.

Očekivalo se da iskusniji i kvalitetniji Zadar posljednju četvrtinu riješi u svoju korist, ali Alkari i Maligani imali su druge planove. Nakon polaganja Jusufa Nurkića, Zadar je poveo +2, a zatim su uslijedile dvije trice domaćina. Prvo je precizan bio Rudolf Jugo, a nakon njega i Župić za +4 Alkara. Post Zadra prekida Bariša Krasić dvicom za -2.

Kod rezultata 78:78, tri minute do kraja utakmice, Slavko Modrić pogađa nove dvije trice za delirij na tribinama i +6 Alkara. Minutu do kraja utakmice Luka Žitko pogađa dva slobodna bacanja, Alkar vodi 89:82, a u dvorani je sve spremno za veliko slavlje. Zadrani se nisu predavali, kapetan Ive Ivanov pogodio je oba slobodna bacanja za -5, Jugo je izgubio loptu koju mu je ukrao Delaš i položio za -3. Žitko je 30 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja, a rezultat je 91:86.

Zadar ide u brzi napad, a tricu s velike udaljenosti pogađa Romeo Travis za samo minus dva, 15 sekundi do kraja utakmice. Nakon minute odmora Alkar je izvodio loptu sa strane. Žitko je izgubio loptu, a Zadar je imao zadnji napad u kojem je Delaš položio za produžetak.

Produžetak je poćeo osobnom pogreškom Nurkića nad Jugom koji se ozljedio i nije mogao izvesti slobodna bacanja. Umjesto njega po prvi puta na utakmici u igru je ušao Joško Ćurković i mrtav hladan utrpao oba slobodna bacanja. Kod rezultata 97:95, Ćurković je opet imao dva slobodna bacanja kojima je mogao Alkaru donijeti +4, ali promašio je oba, a igrači Zadra do kraja su napravili seriju 9:0 i na kraju slavili 104:97.

U redovima pobjednika najbolji Travis s 26 poena, devet skokova i čak pet izgubljenih lopti, Delaš 21 poen, Ivanov 15, a treba spomenuti i Nurkića s double double učinkom od 11 poena i isto toliko skokova, dojam su jedino pokvarile četiri izgubljene lopte. Kod razočaranih domaćina Žitko 25 poena, pet skokova, ali i pet izgubljenih lopti od kojih su neke bile kobne. 16 koševa zabio je Mirko Modrić dok je njegov brat Slavko postigao 11.

Za kraj spomenimo odličan ugođaj koji su stvorili Maligani i Tornado na samo njima jedinstven način, bravo!

Related Articles