Deseto izdanje ponajboljeg košarkaškog turnira u regiji

Array

Desetu godinu zaredom košarkaški klub Dubrava je domaćin Međunarodnog turnira za mlađe kadete Božićni OK Kup koji će se ove godine održati od 28. do 30. prosinca.

Turnir će okupiti 15 klubova, a po tradiciji i kvaliteti ovaj turnir spada među najbolje turnire u ovom dijelu Europe jer na njemu sudjeluju sve najbolje momčadi iz Hrvatske, ponajbolje momčadi iz Slovenije, tu je i treću godinu zaredom Tusli Berlin, jedna od najboljih škola košarke u Njemačkoj, a tradicionalni gosti Dubrave su i mladi košarkaši HKK Zrinjski iz Mostara.

Organizator je napravio lijepu gestu jer se pobrinuo da svaka košarkaška regija iz Hrvatske ima svog predstavnika, tako će i mladi Kastavci, Vukovarci, Đakovčani, Međimurci, Šibenčani, Zadrani i Splićani imati priliku odigrati minimalnih pet utakmica protiv renomiranih i poznatih klubova iz Zagreba, Slovenije, Njemačke ili BiH.

U tri dana turnira 200-tinjak talentiranih mladih košarkaša u dvije dvorane odigrati će 32 utakmice. Šesnaest momčadi podijeljeno je u četiri skupine, prva utakmica je na rasporedu u petak u 9 sati, a dvije najbolje ekipe će za prvaka Kupa igrati u nedjelju u 17 sati.

O ovogodišnjem turniru direktor Dubrave Boris Gnjidić kaže:

“Možemo ponosno reći da smo stigli do desetog izdanja Božićnog Orlando Kids Kupa koji je evo na naše zadovoljstvo drugu godinu zaredom prepoznat od Grada Zagreba koji je ovaj turnir proglasio jednim od značajnijih turnira u Zagrebu. Moramo pohvaliti i zahvaliti se ostalim zagrebačkim klubovima koji nam pomažu u organizaciji, a nadasve Orlando Kids-u koji je drugu godinu zaredom generalni sponzor turnira s nagradama za igrače. Ovaj Kup je malo Prvenstvo Hrvatske jer na njemu igraju praktički svi najbolji klubovi u Hrvatskoj, a tu možemo istaći da je npr. HKK Vukovar već postao prvakom Slavonije i Baranje i da će nastupiti na turniru i Prvenstvu Hrvatske. Imamo dugogodišnju suradnju s Olimpijom i Krkom kao ponajboljim slovenskim klubovima, kao i s njemačkim Tuslijem i Zrinjskim iz Mostara. Moram istaći da nas je u vezi nastupa na turniru kontaktiralo barem još 10 klubova iz regije, ali nažalost nismo u mogućnosti prihvatiti toliki broj klubova. Želja nam je da sljedeće godine dovedemo barem po jednu momčad iz Italije i Litve što bi ovome turniru dalo još veću dimenziju.”

O značaju i kvaliteti ovog turnira možemo samo reći da su na njemu posljednjih devet godina nastupili gotovi svi najbolji mladi igrači u Hrvatskoj (Čubrić, Buovac, Brzoja, Šarić, Mavra, Karlo i Bruno Žganec, Jukić, Junaković, Bešlić, Arapović, Mazalin, Habazin…)

Prošlogodišnji pobjednici su mladi košarkaši Union Olimpije koje je predvodio Luka Dončić, sadašnji član Real Madrida.

Pobjednici O’Kids Božićnog kupa:

2003 – Krka Novo Mesto
2004 – Prvi koš Zadar
2005 – Dubrava
2006 – Dubrava
2007 – Cedevita
2008 – Fenix Forex Team Zagreb
2009 – Dubrava
2010 – Cibona
2011 – Union Olimpija Ljubljana

Raspored utakmica možete vidjeti na ovom linku, a imena svih igrača koji će nastupiti već su na stranicama KK Dubrave. Crošarka podržava ovaj događaj i na stranicama našeg portala moći ćete pročitati vijesti sa turnira, a na stranicama organizatora biti će objavljivani svi rezultati neposredno po završetku utakmice.

Related Articles