Božićni Orlando Kids Kup jači nego ikada

Array

I ovoga prosinca, u najljepšem dijelu godine, Dubrava će biti košarkaško središte Hrvatske koje će okupiti gotovo 200 mladih košarkaša iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke, Mađarske, Italije, Španjolske i Engleske. Nastupit će 16 momčadi dječaka 2000.g. i mlađih podijeljenih u četiri grupe.

U A grupi pored Zagreba i Zadra igrat će njemački Tusli Berlin i HKK Zrinjski iz Mostara. B grupu će uz domaćina Dubravu činiti selekcije Katalonije i Umbrije, te London Pioniers. Cedevita, Krka Novo Mesto, Dražen Petrović Šibenik i mađarski DKKA Szekesfehervar popunit će C grupu, dok će D grupu činiti Cibona, Union Olimpija, Spars Sarajevo i Kastav.

Po prvi puta u jedanaest godina povijesti kupa igrat će dvije selekcije. Posebno zanimljiva će biti selekcija Katalonije koju će činiti igrači tri španjolska prvoligaša Barcelone, Juventuda i Manrese, te selekcija Umbrie koju će činiti ponajbolji igrači središnje Italije. Premijerni nastup na Kupu imati će košarkaški klub Spars iz Sarajeva kao ponajbolja škola košarke u BiH, te mađarski DKKA i London Pioniers.

Božićni Orlando Kids Kup se i ove godine igra pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića koji će i 26. prosinca službeno otvoriti ovaj kup koji će se ove godine igrati s motom ‘’STOP NASILJU među djecom’’ uz službenu pjesmu ‘’Traži se prijatelj’’. Utakmice će se igrati u SD Dubrava, te dvorani OŠ Mate Lovrak, a momčadi izvan Zagreba bit će smještene u Gradu Mladih Granešina.

Kroz povijest ovoga kupa prošli su gotovo svi najbolji mladi igrači u Hrvatskoj i šire, a svakako treba izdvojiti reprezentativce Hrvatske kao što su Mislav Brzoja, Matej Buovac, Stipe Čubrić, Dario Šarić, Martin Junaković, Filip Bundović, Jakov Mustapić, Karlo Lebo, Nik Slavica, Bruno Skokna, Ante Toni Žižić, Karlo i Bruno Žganec, Marko Arapović, Lovro Mazalin i drugi.

Domaćini kupa iz godine u godinu podižu organizacijsku kvalitetu kupa, pa će tako ove godine na stranicama kkdubrava.hr biti uživo popraćeno svih 44 utakmica u vidu statistike, a očekuju se i nova brojna iznenađenja za dječake.

Naravno, sva događanja ćete moći pratiti  i na našem portalu koji je medijski pokrovitelj turnira.

Related Articles