Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Hrvatska domaćin skupine Eurobasketa 2015.!

  Hrvatska će biti domaćin jedne od skupina Eurobasketa 2015. godine, vijest je sa središnjeg sastanka FIBA Europa koju je iz Madrida ekskluzivno dobila Crošarka.

  Potvrđeno je i da će grad domaćin skupine, u kojoj će igrati hrvatska reprezentacija, biti Zagreb, dok će se završnica održati u Lilleu. Osim Hrvatske i Francuske (Montpellier), Eurobasket će ugostiti i Njemačka (Berlin) i Latvija (Riga).

  Hrvatska će tako imati priliku u svojoj zemlji obraniti četvrto mjesto iz Slovenije prošle godine te uhvatiti vlak za Olimpijske igre u Riju. Zanimljivo je i da će Francuzi naslov europskog prvaka braniti pred svojim navijačima.

  Prije samog glasovanja, svoju kandidaturu za domaćinstvo povukla je Turska, dok su Hrvatska i Poljska povukle kandidaturu za domaćinstvo završne faze natjecanja koja će se tako igrati u Francuskoj, u multifunkcionalnoj Lille Areni s kapacitetom od 27 000 gledatelja.

  Ovo je važan trenutak u povijesti europske košarke, ovdje nismo glasovali samo za domaćine, nego i za novi koncept organizacije s četiri domaćina, izjavio je po završetku sastanka predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel te dodao:

  Sve kandidature su bile izrazito kvalitetne i nije bilo lako izabrati. Želim zahvaliti svima, koji su se prijavili, na sjajnom poslu koji su napravili u pripremi za glasovanje.

  Glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić bio je vidno zadovoljan rezultatima glasovanja nakon kojeg je izjavio:

  Kontinuitet nastupa hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima rezultirao je pozitivnim mišljenjem boarda koji je tajnim glasovanjem domaćinstvo dao Hrvatskoj.

  Podsjetimo, Eurobasket 2015. trebao se održati u Ukrajini, no zbog ratnog stanja u toj zemlji, FIBA joj je oduzela domaćinstvo. Smotra najboljih europskih košarkaških reprezentacija održat će se između 5. i 20. rujna sljedeće godine.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave