Brođani iz jedanaestog pokušaja do prve pobjede u Balkanskoj ligi

Array

Konačno se i to dogodilo, Đuro Đaković je iz jedanaestog pokušaja, u produžetku, došao do pobjede u Balkanskoj ligi. Naš A1 ligaš prije dvije sezone u skupini s Beogradom, Levskim, Ulcinjem i Zrinjskim nije uspio upisati niti jednu pobjedu, a prve dvije utakmice u ovoj sezoni je izgubio na gostovanjima u Izraelu i Sofiji, kod finalista prošlogodišnje završnice ove regionalne lige.

Kao i u prošlim utakmicama, trener Krunoslav Krajnović nije imao puno opcija na klupi jer su nedostajali Krunoslav Rimac, Denis Toroman i Matej Karlović i rotirao je samo sedam igrača. Bez obzira na malu širinu, uspjeli su njegovi igrači odigrati racionalno te su produžetke odigrali oslabljeni samo za Josipa Bajića koji je pred sam kraj regularnog dijela izašao zbog pet osobnih grešaka.

Brođani su dobro otvorili utakmicu,  igrali su dobro u napadu i obrani što je rezultiralo vodstvom na kraju četvrtine s pet poena razlike (17:12). U drugom periodu dolazi do naglog pada naše ekipe, gosti iz Bara rade seriju od 9-0 za vodstvo od 23:17. Prvi dio igre završava s prednosti Mornara od 38:36.

Drugo poluvrijeme donosi izjednačenu igru, igra se doslovno koš za koš. Najveća prednost jedne momčadi u trećoj četvrtini je iznosila tri poena. U posljednjih deset minuta gosti iz Crne Gore ulaze bolje i u 38 minutu imaju prednost od pet poena. Posljednjih 90 sekundi Brođani sustiže goste i koševima iz slobodnih bacanja mladog Mateja Kljaića izjednačavaju rezultat na 74:74. Pokušao je u posljednjim trenutcima s tricom Lazar Radosavljević, ali na sreću lopta nije ušla kroz obruč.

U produžetcima Marko Batina iz slobodnog bacanja i šuta povisuje na plus tri, a nedostižnu razliku rade miljenici brodske publike, Kljajić i Petar Živković za 82:77. Do kraja utakmice obje ekipe postižu po pet poena i slavlje Brođana moglo je početi.

Marino Šarlija postigao je 20 poena, uz 6 skokova i valorizaciju 21, Batina je dodao 16 (7 skokova), a Marko Baković 15 (7 sk). U sastavu Mornara Andrej Pajović  je upisao 21  koš.

Đuro Đaković – Mornar Bar 85:79 (17:12, 36:38, 53:54, 74:74)

Đuro Đaković: Šarlija 20, Batina 16, Baković 15, Živković 14, Massamba 10, Kljajić 8, Blajić 2
Mornar: Pajović 21, Radosavljević 12, Rondović 12, Damjanović 10, Sekulović 9, Ivanović 6, Skurdauskas 4

Related Articles