#234

Brokeri u petu A1 sezonu s pomlađenim sastavom

Vrijednosnice OS Darda ulaze u svoju petu prvoligašku sezonu. Za razliku od prijašnjih, ambicije su vezane uz ostanak u ligi te promociji mladih igrača, rekao je sportski direktor Renato Martinko na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

“Cilj za predstojeću sezonu je da s pomlađenim timom osiguramo ostanak u A1 ligi, te postepeno razvijanje i uvođenje naših darovitih mladih igrača u prvoligašku košarku. Također je cilj da s ovim potentnim igračkim kadrom za 2 do 3 godine stvorimo domaću prvoligašku ekipu” – rekao je Martinko. O planovima je dodao:

“Planovi za predstojeću sezonu su još bolja i kvalitetnija nadogradnja Kluba na svim nivoima, kvalitetniji pomak u proizvodnji vlastitog igračkog kadra, te još bolji rezultati svih selekcija u natjecanjima. Dali smo si za zadatak i da pokušamo osigurati što bolje uvjete za rad svih selekcija Kluba, a najveći naglasak se stavlja na osiguravanje velike kvalitete i količine rada s igračima.”

Darđani su u pogonu skoro mjesec dana, odigrali su jednu pripremnu utakmicu protiv niželigaša iz Vojvodine, a za danas je u planu utakmica u Pečuhu protiv mađarskog prvoligaša PVSK -a. Za ovaj mjesec je dogovoreno desetak utakmica.

“Isplanirali smo dosta utakmica, jer imamo nov i jako mlad tim, te će nam trebati dosta vremena da se uigramo. Momčad je doživjela dosta izmjena i moramo se prilagoditi trenutnoj situaciji. Ostalo je, srećom, i igrača koji su prošle sezone podnijeli značajan teret, dovedena su i dvojica novih, a objektivno od naših najmlađih ne treba još nešto očekivati. Oni se tek trebaju naviknuti na seniorski režim” – rekao je trener Brokera Senad Muminović.

Dejan Meznarić, Antonio Bičvić, Luka Pandurić, Mirza Hrnčić, Antun Hrkač, Robert Kujundžić i Nikola Turalija su igrači iz prošle sezone, a novopridošli su Miše Diminić iz Splita (1989/209/C) i Armin Mazić iz Poreča (1993/198/G). Pripremama su priključeni su i mladi igrači Luku Barišića (1998) i Jakov Šarac (1996) koji su već ubilježili nastupe u A1 te Marko Tutavac, Matej Kujundžić, Luka Jakić,  Arijan Jovanović i Antonio Žulj, mladići 1997. godišta.