Gripa poharala Gripe

Array

Nakon dvije važne gostujuće pobjede (Cedevita u ABA ligi, Osječki sokol u četvrtfinalu Kupa), pri povratku kući iz Osijeka Splićane je zahvatila viroza. U kolikim su problemima Žuti pokazuje činjenica da su danas normalno trenirala samo dvojica seniora.

Sve je počelo tijekom vožnje u autobusu pri povratkom u Split. Pozlilo je prvo Srđanu Subotiću i pomoćnom treneru Domagoju Kujundžiću pa potom i ostatku momčadi. Prema sumnjama trenera Erjaveca pretpostavlja se mogućnost da ih je zahvatila crijevna viroza.

Van stroja su tako Subotić, Mimica, Krušlin, Kraljević, Sobin i Vujčić koji je susret u Osijeku odgledao s klupe, a trening su danas normalno odradili samo Vedran Vukušić i Toni Dijan. Najveći problem u cijeloj priči jest da za vikend Splićani dočekuju lidera prvenstva, Igokeu.

Zbog toga je vodstvo kluba pokušalo dogovoriti odgodu susreta, no dobili su odbijenicu vrha lige jer se to protivi pravilniku. Naime, u pravilniku stoji da su odgode dopuštene jedino kada se radi o vremenskim neprilikama.

Kako je više od pola momčadi na mirovanju po preporuci liječnika, a postoji mala vjerojatnost da će se oporaviti do subote, trener Erjavec će morati posegnuti za juniorima. Ipak, znamo da su silne nevolje ove sezone zadesile Splićane (plaće, preoblikovanje), i stoga se možemo nadati da će i ovaj problem riješiti kao i dosadašnje.

Related Articles