Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Bruno Žganec pojačava Zabok

  Nakon što je Karlo Žganec sve dogovorio s Cedevitom te u novu sezonu ulazi pod nadzorom Jasmina Repeše, i njegov brat blizanac Bruno je pronašao novu momčad. Kako nam je potvrđeno, sve je dogovoreno s alfom i omegom Zaboka, trenerom Dragutinom Črnjevićem.  Tako će ovaj bivši mladi reprezentativac u novoj sezoni tražiti minutažu u ovom A1 ligašu, čestom destinacijom Cedevitinih igrača.

  - Advertisement -

  Na počecima karijere mnogi su Bruni predviđali veću košarkašku karijeru od one koju može dosegnuti njegov brat. Svoje košarkaške sposobnosti razvijaju pod čvrstom rukom oca Krešimira, bivšeg igrača Montinga koji je s malim klubom Feniks napravio vrijedne rezultate na državnoj razini. Naravno, u vodećim ulogama su bili njegovi sinovi.

  Bruno je talentiraniji od Karla. Još će rasti i imat će preko dva metra, a igrat će na poziciji playmakera. Bruno je racionalniji, a Karlo je emotivac. No, Karlo uspijeva kontrolirati emocije – rekao je prije tri godine popularni Struja.

  Bruno je s Fenixom bio do kraja juniorske karijere. Zahvaljujući najviše njemu, Fenix se upisao na listu osvajača prestižnih turnira, a bio je i sudionik završnice Prvenstva Hrvatske. Igrao je i za Bosco u A2 ligi, a nakon osvojenog zlata za Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2011. godine (3,7 PPG, 1,7 RPG), opcija je bila odlazak u Španjolsku. Međutim, potom je došla neugodna stres fraktura skočnog zglob, a oporavak je dugo trajao i sigurno je utjecao na njegovu košarkašku karijeru.

  Prošle godine je bio član juniorske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu, dok je u Zagrebu nastupao u ekipi s bratom Karlom i borio se za minutažu kao igrač zaštićenog godišta.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE