Budućnost bez problema protiv Širokog

Array

U susretu 21. kola regionalne lige Budućnost je na domaćem parketu slavila protiv Širokog rezultatom 65:57 i time je upisala važnu pobjedu u borbi za final four, dok na drugoj strani Široki nastavlja borbu za ostanak u ligi. Utakmica je uglavnom obilježena velikim serijama s obje strane i velikom broju promašaja također s obje strane.

Trener Širokog Damir Vujanović je na parket poslao petorku u sastavu Johnathon Jones, Marko Šutalo, Ivan Ramljak, Boris Barać i Rashuan Freeman. Domaćini bolje otvaraju susret i na isteku pete minute imaju prednost pri rezultatu 12:4 predvođeni večeras raspoloženim Aleksom Popovićem. Široki u drugom dijelu prve četvrtine počinje igrati čvršću obranu i radi seriju 7:0 za konačnih 16:13 na kraju četvrtine.

U drugoj dionici susreta Široki jednostavnije realizira svoje napade i košem Roberta Rikića se približava na 21:20 sredinom četvrtine. Međutim, Budućnost konsolidira redove te gosti ne znaju za koš sljedeće četiri minute, a u napadu rade seriju 17:1 gdje posebno treba istaknuti Demarquisa Bosta sa svoje dvije trice u zadnjim sekundama napada. Široki je uspio smanjiti koševima Željka Šakića i Ramljaka te se na odmor otišlo s prednosšću domaćina od 11 razlike pri rezultatu 38:27.

Gosti se uspijevaju u potpunosti vratiti u utakmicu, već nakon tri minute u trećoj četvrtini i približavaju se na 38:33. Široki je imao priliku preko Šakića da se još primakne domaćinima, no u tome ne uspijevaju što Budućnost iskorištava i radi seriju 16:1. U tom razdoblju uz A. Popovića i Bosta svakako je značajnu dionicu odigrao i Gerald Lee.  Slobodnim bacanjima Široki smanjuje na 54:36 prije posljednje četvrtine.

Široki odlično otvara posljednju četvrtinu serijom 11:0 na krilima Ramljaka i smanjuje veliki zaostatak domaćina kod rezultata 54:47, samo šest minuta do kraja utakmice. Uslijedilo je razdoblje igre koš za košem, gdje se Široki izvrsno držao i vrlo dobro parirao domaćinima. Međutim, Budućnost ubacuje u veću brzinu i tricom Marka Popovića odlaze na 62:49. Budućnost se do kraja samo bazirala na realizaciju svojih napada, dok je Široki uspio smanjiti koševima Baraća i Dalibora Peršića za konačnih 65:57.

Najbolji pojedinac susreta dolazi iz redova Budućnosti – Aleksa Popović, sa 16 koševa i šest skokova. Pomogli su mu Bost koji je dodao 13 koševa i Lee s osam koševa i sedam skokova.  Kod Širokog se istaknuo Ramljak s devet koševa i 11 skokova, Barać je dodao devet koševa, a Šakić osam koševa i pet skokova.

Related Articles