Pada li na Baldekinu odluka o prvaku?

Array

Kako smo već najavljivali u intervjuu s trenerom GKK Šibenika Jeronimom Šarinom, u nedjelju će se u kultnoj šibenskoj dvorani Baldekin vrlo vjerojatno donijeti odluka o ovogodišnjem prvaku A2 lige Jug te, kako (ne)ambiciozno trenutno stoje stvari u ostalim drugoligaškim regijama, najvjerojatnijem novom prvoligašu.

S početkom od 18 sati na parket Baldekina izaći će košarkaši domaćeg Šibenika i gosti iz Zadra, momčad Sonik Puntamike. Zadrani nose prednost od osam koševa prednosti iz prve utakmice, kada su iz svojih Jazina ispratili Šibenčane sa 67:59, pa im bilo kakva pobjeda ili poraz s manje od osam poena razlike donosi sjajnu poziciju pred posljednja četiri prvenstvena kola, dok Šibeniku igra bilo kakva pobjeda s više od osam razlike. Ukoliko Narančasti pobijede upravo tom razlikom, a u slučaju bodovnog izjednačenja po završetku posljednjeg kola, o budućem će prvaku odlučivati koš-razlika, a tu su trenutno u prednosti Zadrani.

Šibenik u utakmicu ulazi u punom sastavu, nakon što se poslije jednomjesečne stanke vratio Ljubo Šamadan, koji će na centarskim pozicijama dijeliti minutažu s Ivanom Grgatom i Filipom Vukičevićem, a na vanjskim se pozicijama očekuje značajan doprinos Domagoja Bašića, Martina Junakovića, Ozrena Mišića i Marka Sandrića. Svi nabrojani igrači, izuzev Junakovića, imaju bogato prvoligaško iskustvo dok mladi organizator igre nakon povratka iz Cedevite u rodni grad igra odličnu drugoligašku sezonu.

Šibenčani će nošeni Funcutima nastojati u početku susreta nametnuti svoju dominaciju i brzo stići do velike prednosti, kako se ne bi dovodili u situaciju da u posljednjim minutama strahuju od neuspjeha.

Što se Sonik Puntamike tiče, oni u Krešimirov grad dolaze također u punom sastavu. Iako je na utakmici sa Sukošanom nakon jednog doskoka zaradio distorziju zgloba, Lovre Gligora biti će spreman za zahtjeve derbija, što nam je potvrdio i pomoćni trener Sonik Puntamike Josip Plantak: ”Stanje u momčadi je dobro, svi su zdravi. Mladen Gligora je imao laganu distorziju zgloba ali je on već dva dana u punom treningu, ne osjeća posljedice ozljede i spreman je za utakmicu”.

Kolika je važnost nedjeljne utakmice, Plantak nam je dokazao sljedećom izjavom: ”Mislim da nas očekuje teška utakmica, jako kvalitetan protivnik sa prvoligaškim igračima i iskustvom. Mislim da će sitni detalji i veća koncentracija presuditi na kraju pobjednika. Osobno sam uvjerenja da je to utakmica koju bi svi voljeli igrati, baš zbog svoje važnosti i atmosfere koja nas čeka”.

Marijan Čakarun, Jurica Dražović i Mladen Gligora pod obručima, zatim Lovre Gligora, Mate Anđelić, Josip Bulić i Teo Petani na vanjskim pozicijama te David Škara kao zaštićeni igrač garancija su da će Puntamičani zasigurno odigrati dobru utakmicu i pružiti kvalitetan otpor svojim nedjeljnim domaćinima.

Koliko je zanimanje za nedjeljni dvoboj pokazuje nam podatak da ulaznica za utakmicu više nema. Naime, Šibenčani su tijekom srijede i četvrtka, što mailom, sms-om, preko facebooka ili telefonskim pozivima, zaprimili preko 3500 zahtjeva za ulaznicama iz cijele Hrvatske. Naravno, zbog ograničenog kapaciteta dvorane, nije bilo moguće udovoljiti ni desetini zahtjeva, a zbog potrebnog atesta montažnih tribina odustalo se od montiranja istih.

Related Articles