Budućnost respektira Cibonu

Array

Cibona ide na gostovanje podgoričkoj Budućnosti u sasvim drugačijoj ulozi nego što je to bilo prijašnjih sezona. Cibosi su u ova četiri kola ABA lige ostvarili samo jednu pobjedu dok je prvak Crne Gore uz Crvenu zvezdu jedina neporažena ekipa.

Prema objavljenim brojkama ovo je 42 utakmica ova dva kluba, Cibona je u 28 dvoboja bila bolja dok je 14 pripalo Budućnosti. Od tih 14 pobjeda, 10 su ostvarili u ABA ligi i u tom natjecanju su samo dva poraza iza Zagrepčana. U posljednjih 11 susreta u Morači, šest puta je slavio domaćin.

Bez obzira na trenutnu poziciju u poretku, Podgoričani respektiraju Vukove i pozivaju na oprez. Naglašavaju da im u goste dolazi aktualni prvak lige koji je puno bolji nego što to govori omjer pobjeda i poraza.

Cibona je imala zahtjevan raspored u ABA ligi. Igrala je s Olimpijom, koja odlično igra, također i s Crvenom Zvezdom, ekipom s vrha tablice. U meču s Mega Vizurom ispustili su veliki plus, i mislim da njihov trenutni učinak nije ni objektivan, ni realan. Cibona ima dobar sastav koji, sasvim sigurno, može da odigra veoma dobar meč. Zadržali su kostur ekipe iz prošle sezone, i nedavno angažirali Damira Markotu. Tim potezom popunili su prazninu nakon odlaska Darija Šarića – rekao je Igor Jovović, trener Budućnost VOLI-ja, najavivši tvrdu utakmicu u kojoj žele doći do pete pobjede..

Igrat ćemo tvrdo da obranimo domaći teren. Posjedujemo kvalitete da igramo sa svima, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Nadam se da možemo da odigramo kvalitetno i da ostvarimo 5:0 na početku prvenstva.

Cibosi nakon Zadra ipak lakše dišu. Na kontu je jedna pobjeda i protiv Budućnosti mogu u utakmicu ući ipak puno opuštenije. To naglašava i trener Slaven Rimac.

Odlično smo trenirali posljednjih dana, a pobjeda u četvrtom kolu protiv Zadra donijela nam je određeno olakšanje. Svi su zdravi i vrijedno radimo pa sam uvjeren da će kvaliteta naše igre rasti iz utakmice u utakmicu. Budućnost je u dosadašnja četiri kola pokazala kvalitetu. Imaju odličnu momčad i očekujemo jaku utakmicu. Na nama je da budemo što bolji.

Ovaj susret je na rasporedu sutra (subota) od 19 sati.

Related Articles