Budućnost uvjerljiva u Zagrebu

Array

Košarkaši Budućnosti opravdali su ulogu favorita i odnijeli pobjedu iz Draženovog doma. Koliko su dominantni bili gosti iz Podgorice govori i podatak da momčad Cibone nije imala niti jedno vodstvo na utakmici.

Gostujući su igrači odmah na početku utakmice krenuli silovito i nisu dopustili Ciboninim igračima da se razmašu i dobro krenu u utakmicu. Duško Bunić donio je vodstvo Budućnosti od 2:0 na početku utakmice, a Marko Jagodić-Kuridža poravnava na 2:2 s dva pogođena slobodna bacanja.

Bilo je to jedino poravnanje rezultata u cijeloj utakmici, a od tog trenutka na dalje igrači Budućnosti gospodarili su terenom. Prvu četvrtinu rješavaju u svoju korist rezultatom 16:26.

Najbliže što su igrači Cibone uspjeli prići gostima, bilo je u drugoj četvrtini kada su serijom 6:0 u koju je Andrija Žižić ugradio 4 poena na 22:26. Nažalost po navijače Cibone, njihovi ljubimci nakon toga nisu došli bliže od zaostatka od 7 poena, bilo je to kod rezultata 43:50, tri minute do kraja treće četvrtine.

Druga i treća četvrtina završile su nerješeno, a posljednju četvrtinu opet su dobili igrači Budućnosti i to s 3 poena viška za konačnu pobjedu 60:73.

Kod Cibone najbolji strijelac bio je Andrija Žižić s 14 poena, dok je Jerel Blassingame dodao 13, no po valorizacijskom učinku najbolji u Ciboni bio je Marko Jagodić-Kuridža, on je imao valorizaciju 12, a postigao je samo 6 poena, šut iz igre bio mu je vjerovali ili ne 0-4, dok je slobodna bacanja pucao 6-6, a imao je i 4 skoka te pet iznuđenih prekršaja.

Budućnost su do pobjede vodili Vladimir Mihailović s 23 poena i 5 skokova i Čedomir Vitkovac s 9 poena i 11 skokova.

Related Articles