Bundović sa zvukom sirene srušio Primorsku!

U 9. kolu ABA lige Ciboni je u goste stigla Koper Primorska, slovenska momčad koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva najugodnije iznenađenje. Vukovi su tražili treću pobjedu zaredom, a gosti potvrdu dobrih igara.

Bila je ovo vrlo izjednačena utakmica od njenog početka, pa sve do kraja. Tome u prilog ide činjenica da je najveća prednost jedne momčadi bila +7. Prvi dio utakmice bio je iznimno efikasan, vidjeli smo gotovo 100 poena, a Cibona je na veliki odmor otišla s vodstvom 50:46.

Drugo poluvrijeme donijelo nam je nastavak neizvjesne borbe, igralo se koš za koš, ali Cibona je dobila dosta drugih napada i energetski djelovala bolje. I razmažena zagrebačka publika znala je nagraditi požrtvovnost igrača, vidjelo se da momčad daje sve za pobjedu.

Zadnjih 10 minuta bilo je dramatično, tvrde obrane, puno grešaka i dvoboj Novačić-Kuridža. Imala je Primorska napad za pobjedu pri rezultatu 78:78, ali Harris je 3.3 sekunde do kraja napravio faul u napadu, a Ivan Velić pozvao je timeout i pozvao akciju za Bundovića koji je primio loptu i sa zvukom sirene pogodio za pobjedu Cibone i veliko slavlje u dvorani.

Ivan Novačić igra u formi života, ubacio je 28 poena uz 6 skokova, junak Bundović pridodao je 11. Cibona je sada bliže sredini tablice, nego dnu (omjer 4:5), Primorska je na omjeru 6:3. I da, Ivan Velić zaista izvlači maksimum iz ove momčadi.

CIBONA : PRIMORSKA 80:78

(25:23,25:23,18:18,12:15)