Burić ponovno na klupi Splita

Array

Nakon smijene Jakše Vulića, s Gripa je stigla obavijest kako trenersku poziciju preuzima svima poznato splitsko lice Ivica Burić.

Zadovoljstvo nam je predstaviti gospodina Burića. Trenera koji je prošlost, sadašnjost i budućnost kluba“, predstavio je Burića predsjednik Splita Robert Andrijić.

Povratak na klupu “žutih” treći je Burićev trenerski angažman u KK Split, a veliku ulogu u ponovnom vraćanju Burića u Split odigrao je i Dino Rađa.

Komuniciram s Dinom, a drago mi je vidjeti da je i Joke Vranković na utakmicama kluba, da dolazi, drago mi ga je vidjeti. Želja nam je da osnažimo klub“, izjavio je Burić.

Burića je tako zapao nezavidan zadatak izvlačenja splitskog kluba s dna tablice pet kola prije kraja. Prvu priliku za pomak na bolje Splićani će imati ove subote na gostovanju u Osijeku u izravnom dvoboju za deveto mjesto.

Moramo se vaditi. Želja nam je ostvariti cilj koji je zacrtan, izboriti ostanak u ovoj godini pa da imamo vremena u idućoj sezoni – dvije da se uz financijsku stabilizaciju napravi i nešto više na terenu. Sada smo zadnji, ali vjerujem da ćemo taj cilj ostvariti. Vjerujem u ove momke i ljude koje vode klub. A sad idemo na posao“, dodao je novi trener Splita.

Nakon Osijeka, Split na domaćem terenu dočekuje Jolly JBS, a sezonu zatvaraju dvobojima s Goricom i Kvarnerom.

Burić u Split stiže nakon angažmana u Slavonskom Brodu koji je krajem godine istupio iz lige, a prošlu je sezonu završio u šibenskom Jollyju kojeg je uveo u Ligu za prvaka.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri bio je još na klupi Dubrave, Zadra, Širokog, Varaždina i grčkih klubova Apollon Patre i Olympiakos Volosa. Najveći uspjeh doživio je 2011. godine kada je sa Zagrebom došao do naslova prvaka Hrvatske i tako uveo Mrave u Euroligu.

Related Articles