Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Carmen Miloglav: Svjesni smo što ova utakmica nosi, učinit ćemo sve da titula prvaka ostane u Dubrovniku!

  Nakon što su propustile dvije prilike da u trećoj i četvrtoj utakmici zaključe finalnu seriju košarkašice dubrovačke Raguse u današnjoj će majstorici u Požegi loviti posljednju priliku u pokušajima da se domognu druge uzastopne titule prvaka Hrvatske.

  Pred Dubrovkinjama neće biti nimalo lak zadatak jer za razliku od prethodne dvije utakmice kada je momentum i samopouzdanje apsolutno bilo na njihovoj strani, u današnjem ogledu stanje se potpuno mijenja. Plamen Požega je ta koja je trenutno u naletu i koja će uz podršku domaćih navijača pokušati sve da dovršiti sezonu na najbolji mogući način te ispiše najljepšu priču požeškog sporta. Sa druge strane Cvetana Matić i njene igračice morati će pronaći odgovor i zaustaviti zahuktali Plamen, no ovoga puta sa puno većim pritiskom na leđima jer prava na kiks više nemaju.

  Podsjetimo, Ragusa je bila ta koja je dominantno započela finalnu seriju dvjema uvjerljivim pobjedama, (79:62) u Požegi, pa potom (90:66) u Dubrovniku te je u tim trenucima sve bilo na strani aktualnih prvakinja i djelovalo je da im je preostalo samo rutinski privesti posao kraju. Košarkašice Plamen Požege ipak su imale drugačije planove, uspjele su se izdići iz “ponora” i slaviti u sljedeće dvije utakmice. Posebno bolan poraz za Dubrovkinje bio je onaj kojeg su doživjele u prošloj utakmici kada su u prepunoj dvorani Gospino polje u kojoj je već sve uveliko bilo spremno za proslavu nove titule prvaka prokockale pobjedu, iako su tokom meča imale i 17 poena prednosti. Emilija Podrug poenima sa zvukom sirene donijela je pobjedu Požežankama (70:68) i tako pokvarila planiranu feštu domaćinu, te poravnala rezultat u seriji na 2-2.

  Ulog i pritisak u ovom dvoboju stoga teško da mogu biti veći, igra se za naslov državnog prvaka, a pitanje je samo jedno – Plamen Požega po prvi puta ili Ragusa drugi puta uzastopno?

  Evo što je u najavi današnjeg okršaja za naš portal rekla hrvatska reprezentativka i ponajbolja igračica Raguse Carmen Miloglav:

  “Zanimljiva finalna serija, očekivali smo da će biti napeto do samog kraja jer je s druge strane i kvalitetan protivnik s iskusnim trojcem Ivezić, La mama, Podrug. Nažalost, nismo uspjeli u našoj dvorani dovrsiti finalnu seriju i obraniti naslov prvaka, ali imamo još jednu priliku. Znamo da će biti teško, u kratkom vremenu se zaredalo i utakmica i putovanja, noge su teške, ali finale je finale, ide se preko granica svojih mogućnosti. Svjesni smo što ova utakmica nosi, ali također svjesni smo svojih kvaliteta, i spremni smo dati sve od sebe da trofej zadržimo u Dubrovniku.”

  Majstorica se igra danas u požeškoj sportskoj dvorani u Grabriku s početkom u 19 sati, a prijenos utakmice možete pogledati na SPTV-u (Sportskoj televiziji).


  FOTO: DuList

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave