Cedevita bez problema protiv Hermesa

Još jedna zanimljiva utakmica koja se odigrala danas. Hermes je dočekao drugu ekipu Cedevite koju je s klupe vodio Ivan Kapov. Nakon prve tri pobjede Vitamini nastavljaju s dobrim partijama u Premijer ligi. Hermes se u ovoj utakmici do zadnje minute nije predao, ali je kvaliteta jednostavno bila na strani Cedevite koja je čim je ubacila u brzinu više pregazila svoga protivnika. Na kraju su se u zadnjih par minuta opustili te su slavili rezultatom 103:93.


HT Premijer liga, 4. kolo, 27. listopad

Hermes Analitika – Cedevita 93:103 (30:22, 15:26, 20:18, 28:27)

(Rogić 20, Krapić 18 – Bajo 16(8sk), Bošnjak 15)


Loš početak za Vitamine koji su dopustili igračima Hermesa da se raspucaju na početku te su došli na jednu solidnu prednost. Cedevita se tražila u prvoj četvrtini te im to nije polazilo za rukom. No, uslijedila je druga četvrtina u kojoj se dogodila prava eksplozija Vitamina. Na pogon Baje Cedevita se uskoro vratila u utakmicu te je napokon povela. Nako tog trenutka jednostavno je Cedevita pokazala kvalitetu. Pokazali su veliku agresivnost u brani te su napokon počeli postizati neke poene iz vana. Bili su u naletu te su drugu četvrtinu završili s velikom prednošću. Vrlo je zanimljivo da je ta druga četvrtina bila jedina koju je Cedevita završila s više poena.

U drugom dijelu Hermes je počeo pritiskati, pokušali su se na sve načine vratiti, ali je Cedevita sve uspijevala zaustaviti. Nastavili su s fantastičnom obranom te su bez problema spriječili planove Hermesa.  Nastavila se  takva igra koš za koš sve do posljednjih nekoliko minuta kada je Hermes stisnuo u potpunosti Cedevitu koja je u tom trenutku igrala s mladom postavom. No, unatoč svemu uspjeli su Vitamini zadržati svoju prednost te su na kraju ostvarili novu pobjedu.