Split u posljednjoj četvrtini slomio Šibenik

Array

Novi derbi, nova uzbuđenja u Premijer ligi. Bio je Split prije utakmice veliki favorit te je danas pokazao kako ima veliku kvalitetu. No, nije im bilo lagano. Rezultat može zavarati, Šibenik je u igri bio veći dio utakmice . Nažalost po njih za Split igra Maj Kovačević koji nije mogao promašiti te je svoju momčad doveo do uvjerljivog slavlja rezultatom 81:65.


HT Premijer liga, 4. kolo, 27. listopad

Split – Šibenik 81:65 (18:19, 21:22, 21:15, 21:9)

(Kovačević 29, Marčinković 17 – Junaković 22(7as), Bašić 16)


Od prve minute na terenu se odvijala prava borbena utakmica. Igralo se uglavnom koš za koš. Splićani nikako nisu uspjeli na početku slomiti hrabre Šibnčane. Šibenik je bio rastrčan i pucački raspoložen. Nakon prve četvrtine moglo se vidjeti kako će ovo biti napeta utakmica. Sa strane gostiju u prvom dijelu vrlo raspoložen je bio Junaković koji nastavlja sa svojim dobrim partijama. Na strani domaćina ovo je bila utakmica i dan već spomenutog Maja Kovačevića koji je sa svih strana postizao poene. Bio je nezaustavljiv. Vrlo borbena utakmica u prvom poluvremenu je završila na strani Šibenika za nekoliko poena.

Drugi dio i pravi preokret. Probudio se Split koji je napokon počeo igrati onako kako zna. Odigrali su par lijepih akcija koje su rezultirale poenima Cobbinsa. Kad već pričamo o Cobbinsu, na drugoj strani terena u potpunosti je zaustavio Junakovića koji je nekoliko puta bio blokiran od strane Amerikanca. Vidio se umor kod Šibenika koji nije više mogao pratiti taj ritam. Držali su se u igri Bašićevim tricama, ali onda u posljednjoj četvrtini Split ih je potpuno slomio. Poeni Splićana su dolazili sa svih strana te su posljednjih pet minuta bez ikakvih problema zatvorili utakmicu te su ostvarili veliku pobjedu u derbiju.

Related Articles