Cedevita čeka Zaragozu

Array

Cedevita će sutra pokušati još jednom upisati bodove protiv CAI Zaragoze, ovoga puta pred domaćom publikom. Susret petog kola drugog dijela Eurokupa odigrat će se sutra s početkom u 20 sati i 15 minuta, a prijenos uživo možete pratiti na HRT2.

Cedevita nije odigrala utakmicu još od 1. veljače kada su igrali protiv Širokog na domaćem terenu. To je bilo idealno vrijeme da se igrači malo odmore, ali i dobro pripreme za predstojeće utakmice.

Dva dana nakon utakmice sa Širokim imali smo slobodno da se igrači malo odmore od silnih putovanja i utakmica koje smo imali u dosadašnjem tijeku sezone. Nakon toga smo imali dosta specifičnog rada, pokušavali smo se osvježiti i podignuti spremu koja je kopnila zbog velikog broja utakmica i putovanja. Zaista mogu biti zadovoljan s onim što smo napravili. Mislim da ćemo energetski biti bolji nego što smo bili u zadnje vrijeme, a bit ćemo i malo precizniji u taktkičkim izvedbama, defanzivnim i napadačkim, izjavio je strateg Cedevite.

Za razliku od Cedevite, Zaragoza nije imala vremena za odmor. Nakon što su u Kupu Kralja u četvrtfinalu pobijedili Unicaju, uvjerljivo su poraženi u polufinalu od Reala.

Izgubiti od Reala je nešto što se podrazumijeva. Real je tu utakmicu odigrao sjajno i ne vjerujem da će se taj poraz odraziti na Zaragozu. Da su tako izgubili od nekog drugog koji je u njihovom razredu možda i bi, no od Reala su oni izgubili i dvadeset dana prije kod kuće u prvenstvu, istaknuo je Jasmin Repeša.

Jasko je svjestan težine ove utakmice, s obzirom na to da će Zaragoza biti jača za dva igrača od prošlog susreta.

Mislim da oni bukvalno na svim pozicijama igrače na koje mogu prisloniti sustav igre. Imaju puno igrača koji na svojim pozicijama mogu stvarati višak. U odnosu na prvu utakmicu imati će i Stefanssona i Norela. čeka nas jedna teška utakmica, no mi ćemo napraviti sve što treba da bi što bolje odigrali i zadržali priključak za drugi krug.

Kao i Španjolci, Vitamini će također biti jači nego u prvoj utakmici. Oporavljeni su Nolan Smith i Ante Delaš.

Tu utakmicu smo odigrali odlično. Mislim da smo dobili time što smo nametnuli naš ritam i ako ga uspijemo opet uspostaviti mislim da nas neće moći pratiti. S obzirom na naše probleme, bila je to teška utakmica. No, skupili smo se i stvarno smo odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni, rekao je centar Cedevite Miro Bilan.

Cedevita u Domu sportova ima tri poraza u nizu(Lietuvos Rytas, Bešiktaš, Cibona).

Nadam se da ćemo prekinuti taj niz od tri poraza kod kuće za redom. Nadam se da se ljudi nisu iznevjerili i da će doći u dvoranu da pogledaju jednu stvarno dobru utakmicu, a na podatak da u gostima Cedevita ima šest pobjeda u nizu Bilan je rekao kako misli da je to slučajnost. U Eurokupu smo kod kuće gubili na zadnjem šutu i slučajno se dogodila takva situacija. Nadam se da sada možemo i kod kuće ući u pozitivnu seriju.

Related Articles