#234

Cedevita lovi tri razlike za ulaz u drugi krug

Cedevita će sutra u sklopu osmog kola EuroCupa odigrati svoju utakmicu protiv njemačkog Oldenburga. U stožeru Vitamina su optimistični, ali znaju da neće biti lako. Ova utakmica je vrlo bitna jer bi Cedevita s pobjedom većom od tri razlike bila sigurna u drugom krugu ovoga natjecanja, a tako nešto potvrdio je i trener Jasmin Repeša.

“Definitivno nas čeka najbitnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone”, istaknuo je trener Cedevite. “S eventualnom pobjedom od tri razlike bili bi već u drugom krugu i to bi zaista bio sjajan rezultat.”

Problemi se mogu pojaviti s izostankom igrača. Cedevita je već davno ostala bez Marka Tomasa, Ante Delaš se ozlijedio u utakmicu protiv Szolnokija, a za ovu su upitni Ivan Ramljak i Goran Suton.

“Znamo da neće biti Delaša. Suton je u krevetu već dva dana, a Ramljak ima problema sa želucem. Nadam se da će njih dvojica ipak biti osposobljeni i da će dati svoj doprinos utakmici u srijedu”, dodao je Repeša.

U prvoj utakmici između ova dva protivnika vodila se velika bitka, a pobjednik je odlučen tek nakon dodatnih pet minuta. Iako je Cedevita imala kontrolu utakmice u svojim rukama nisu na kraju trijumfirali.

“U prvoj utakmici protiv Oldenburga igrali smo bez Nurkića i Sutona, dvojice vrlo važnih igrača u rotaciji, a bili smo blizu pobjedi. Dapače, mislim da smo ondje i zaslužili pobjedu, no malo neiskustva i naših grešaka odnijelo je pobjedu na stranu Oldenburga”, dodao je Repeša, potom istaknuvši kako za njegovu momčad u ovoj utakmici nema izgovora. “Bez obzira na trenutne poteškoće, mi smo odlučni da gledatelji koje vole košarku u Zagrebu gledaju europsku košarku cijelu zimu i to je naš imperativ. Nadam se da ćemo doći do željenih bodova i ja bih iskoristio ovu priliku da sve ljude koji bi željeli na neki način živjeti europsku košarku preko zime pozovem da dođu i pomognu ovim dečkima. S obzirom na važnost utakmice, mislim da nam je pomoć itekako dragocjena.”

Oldenburg se trenutno nalazi na trećem mjestu njemačke lige s omjerom 8-2. Naša momčad također odlično gura u regionalnom natjecanju i trenutno je također na omjeru 8-2. Što se tiče ovog natjecanja Vitamini su na čelnoj poziciji s omjerom 5-2 dok Nijemci dijele treće i četvrto mjesto s Bilbao Basketom, a omjer im je 4-3.

Svoje viđenje situacije podijelili su Tomislav Zubčić i Jusuf Nurkić.

Tomislav Zubčić pridružio se pozivu navijačima: “Potrebna nam je podrška navijača. Mislim da ljudi moraju prepoznati i prepoznat će našu mladost i borbu za ovaj klub, vidjet će da igramo svi skupa, da imamo jedno zajedništvo i momčadski duh. Iako znamo da će na isti dan u Zagrebu biti utakmica Dinama i Hajduka, bilo bi lijepo da nas dođu podržati, bez obzira za koji klub navijaju, i vjerujem da će svi sretni i zadovoljni otići kući.”

Zubčić se prisjetio prošle utakmice u Njemačkoj, a kao najopasnijeg igrača Oldenburga istaknuo Rickeya Pauldinga: “Bili smo tada u uskoj rotaciji visokih igrača. Tu smo pod košem bili Bilan i ja, a pomagali su nam Ramljak i Baltić. Izgubili smo zbog naših grešaka, a ključ njihove ekipe je Paulding. Ako njega zaustavimo, mislim da možemo utakmicu lakše privesti kraju. Pogotovo što sada imamo širu rotaciju visokih igrača pa mislim da ne bi trebalo biti problema.”

“Imamo problema što se tiče igračkog kadra, no bez obzira na to, atmosfera je odlična. Svi se ponašamo kao jedan. Oldenburg je ekipa prema kojoj imamo duga iz prve utakmice, kada nismo igrali kompletni. Očekujem jednu dobru utakmicu i pobjedu Cedevite”, rekao je Nurkić.

Sutra je najvažnija utakmica zagrebačkog sastava u dosadašnjem dijelu sezone. Ono što daje optimizam je to da Cedevita nije izgubila niti jednu utakmicu na domaćem parketu, u ovom natjecanju, ove sezone stoga nadamo se da će tako i ostati nakon sutrašnjeg dvoboja s početkom u 18.00h u dvorani Doma sportova.