Cedevita slomila žilave Splićane

U susretu 10. kola A1 lige za prvaka Splićani bez pola momčadi nisu uspjeli iznenaditi Cedevitu. Dobro su se držali mladi domaćini većinu susreta i gosti su u posljednjim minutama tricama slomili Splićane i zaključili susret rezultatom 66:77.

[rezultat id=422]

Splićani su dobro krenuli u susret te preko Katića i Siriščevića poveli sa 9:2 i 11:3. No, gosti su se preko Wrighta i Babića ekspresno vratili i preokrenuli rezultat (15:20). Do kraja četvrtine zagrebački sastav je uspio održati prednost i na prvi dvominutni odmor se otišlo s rezultatom 20:22.

Nastavili su Vitamini gdje su stali te su se ponovno držali, preko Wrighta i Bilana na ugodnijih plus šest koševa prednosti (24:30). Uspjeli su gosti doći i do dvoznamenkastog vodstva (26:36), ali domaćini se bude i Bender tricom približava Split na samo minus pet (33:38) dvije minute prije poluvremena. Katić je polaganjem još smanjio i na odmor se otišlo s 36:38.

Držali su se domaćini u egalu većinu četvrtine. Igralo se koš za košem sve do sredine trećeg perioda kada se gosti odvajaju preko Kitchena i Šuputa na 47:57. Kraljević je polaganjem zaključio četvrtinu i smanjio na minus osam Splita (49:57). Domaćini su se malo trgnuli i preko centarskog tandema Kraljević – Sobin vratili Splićane u igru (55:57). U posljednje četiri minute se ušlo s plus tri gostiju.

U završnici Bilan veže četiri poena, Ilievski pogađa dva bacanja i Zagrepčani bježe na plus osam. Zatim Mašić tricom podiže na plus 11 i Mladen Erjavec je primoran pozvati minutu odmora. No, ni to nije pomoglo i Vitamini su još jednom tricom riješili pitanje pobjednika. Do kraja nije bilo vremena, a ni snage za preokret.

Najefikasniji u redovima Zagrepčana bili su Bilan sa 16 poena uz 11 skokova te Andrić s 11 ubačaja i sedam skokova. Kod Splita su se istaknuli Kraljević s 14, Katić s 12, a ponovno je dobar bio i mladi Ivan Bender s 11 ubačaja.