Kvarner u završnici okrenuo Jolly

Array

U susretu starih znanaca iz prvog dijela A1 lige, Riječki Kvarner slavio je na domaćem terenu protiv gostiju iz Šibenika. Ovom pobjedom domaći sastav se izjednačio s gostujućim na diobi četvrtog mjesta s pet pobjeda i poraza. U utrci za doigravanje, Jolly je u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera.

[rezultat id=421]

Jolly bolje otvara utakmicu. U 7.minuti zakucavanjem Ronalda Rossa poveli su 7:16. Nakon toga, Riječani su se trznuli, rade seriju 19:0 te ostavljaju Šibenčane bez koša punih 6 minuta. U 16.minuti Dino Cinac polaže za već velikih 30:18. Do odlaska na veliki odmor, gosti su se pribrali te smanjili na  prihvatljivih 33:29.

Odmah na početku drugog poluvremena vidjeli smo odlučniji Jolly. Predvođeni Ronaldom Rossom, rade seriju 14:1. U 26.minuti vode 34:43 i prisiljavaju trenera Anzulovića na minutu odmora. Do isteka 30.minute, Kvarner je smanjio prednost gostiju na 39:45.

U 38.minuti Matteo Juričić i Henrik Širko najprije vežu dvije trice, a potom Ivica Radić bacanjima dovodi domaće u vodstvo 54:52. U sljedećem napadu Ronald Ross izjednačuje, a potom ponovno Henrik Širko postiže tricu i dovodi domaće u vodstvo koje do kraja susreta u penal završnici više ne ispuštaju.

Kod Kvarnera Matteo Juričić postigao je 17 poena, a Dino Cinac 14. U redovima Jollya Ronald Ross ubacio je 17, a Domagoj Bubalo je nadodao 11.

Related Articles