#234

Cedevita stigla do prve pobjede u EuroCupu

Cedevita je u Domu sportova ugostila belgijskog predstavnika Charleroi. Zagrepčani su svojom tipičnom agresivnom igrom s puno rotiranja svladali još jednog protivnika. Trener Jasmin Repeša posebno zadovoljan može biti htijenjem svojih igrača koji tokom cijele utakmice nisu spuštali tempo.


Cedevita – Charleroi 88:75 (23:21; 44:34; 66:50)

Cedevita: Mazalin 1, Zubčić 8, Ramljak 2, Babić 5, Delaš, Smith 20, Suton 13, Bilan 6, Nurkić 17, Baltić, Tomas 8, Baždarić 8.

Charleroi: Steinbach , Monclar, Beghin 4, Hamilton 2, Green 11, Watkins 7, Mallet 14, Gruszecki 1, Abukar 27, Mukubu 9.


U prvoj četvrtini igralo se od početka koš za koš, vrlo efikasno uz mnogo šuteva iz vana. Kao i inače, Repeša je puno rotirao te se u tome najbolje snašao Jusuf Nurkić koji je nakon deset minuta na kontu imao sedam poena. Gosti su dobro reagirali na agresivnu obranu Cedevite, a prva dionica je završena rezultatom 23:21.

U drugih deset minuta momčad iz Doma Sportova je zaigrala puno bolje, prvenstveno u obrani te se u nakon tri minute odvojila na plus deset. Prednost su održavali do kraja poluvremena na koje se odlazi rezultatom 44:34. Gotovo svi igrači Cedevite su dobro odigrali svoju rolu, a priliku su dobili Ivo Baltić i Ivan Ramljak koji su nekako do sada bili u drugom planu.

Drugo poluvrijeme Charleoi otvara tricom Abukara, no Cedevita je odmah odgovorila preko Luke Babića. Daljnjom agresivnom obranom Belgijanci su prisiljeni na niz grešaka te u 25. minuti domaći odlaze na +15 i tu prednost održava do sljedećeg predaha.

U posljednjoj dionici dogodio pad u igri momčadi Jasmina Repeše te nakon šest minuta gosti dolaze na minus devet, ali dalje od toga nisu mogli. U tom trenutku u igru ulazi Nurkić koji je ponovno pokrenuo Cedevitu, ali ovaj put uz pomoć Nolana Smitha te vraćaju svoju momčad na dvoznamenkastu prednost. Pred kraj susreta u igru je ušao i Lovro Mazalin koji se preko slobodnih bacanja upisao u strijelce. Utakmica je završila pobjedom Cedevite 88:75.

U sljedećem kolu 30. listopada Cedevita gostuje u Njemačkoj kod Oldenburga.