Cedevita teškom mukom svladala Zagreb

Array

U Zagrebačkom derbiju 9.kola A1 Lige za prvaka, Cedevita je svladala Zagreb. Bila je to tvrda i odlična utakmica gdje je odlučilo iskustvo domaćih košarkaša.

[rezultat id=417]

Cedevita bolje ulazi u utakmicu. Preko Mire Bilana i Marka Tomasa poveli su 7:0. Prve poene za Zagreb ubacio je Karlo Žganec tek u petoj minuti. Prva četvrtina završava rezultatom 24:17 za domaće.

Do kraja poluvremena Zagreb je zaigrao bolje i angažiranije, a prednost Cedevite polako se topi koja je u nekoliko navrata bila i dvoznamenkasta. U posljednoj minuti Marko Car pogađa za 45:42. Tim rezultatom odlazi se na veliki odmor.

U nastavku ista priča. Cedevita se nikako ne uspijeva odlijepiti od žilavih Mrava i odvesti utakmicu u mirne vode. S četiri uzastopna poena, Miralem Halilović zaključuje treću dionicu. Na semaforu stoji opasnih po Cedevitu 70:66.

U zadnjoj četvrtini domaći se uspjevaju odvojiti od Zagreba. U 37. minuti Vlado Ilievski zabija tricu za 86:74. Utakmica je već činila gotovom, no onda trener Zagreba Danijel Jusup uvodi u igru Nikolu Garmu koji veže tri trice i dovodi utakmicu u penal završnicu. Vremena je bilo premalo, a Vlado Ilievski i Luka Babić bacanjima zaključuju utakmicu. Konačni rezultat je 94:87.

U redovima Cedevite Predrag Šuput ubacio je 16 poena, Miro Bilan nadodao je 15, a Marino Baždarić 14. Kod Zagreba 22 poena ubacio je Ante Krapić, dok je Miralem Halilović nadodao 20.

Related Articles