Cedevita u odličnoj utakmici pobijedila Levallois

Array

U desetom kolu Eurocupa Cedevita je slavila protiv Pariškog Levalloisa. Bila je to utakmica dva vrlo različita poluvremena. Prvi dio donio nam je dominantnu igru Vitamina, a u drugom dijelu nakon što su izgubili veliku prednost Zagrepčani su morali izvlačiti već gotovu utakmicu. Na kraju je Cedevita u završnici na krilima Cherriya izborila pobjedu te je završila na trećem mjestu u svojoj grupi.


10. kolo, Eurocup, 27. prosinac

Cedevita – Levallois 94:79 (33:11, 24:31, 15:20, 22:17)

Cedevita – Krušlin 9, Perković, Johnson, Katić 4, Bajo, Slavica 6, Žganec 10, Musa 17, Cherry 19, Markota 14, Stipanović 5, Murphy 10

Levallois – Odom 6, Francisco 3, Lesca, Leslie 10, Roos 4, Prepelić 26, Campbell 11, Loubaki, Ware 14, Eliezer, Fevrier 5


Cedevita je fenomenalno ušla u utakmicu. Imala je nakon prve četvrtine 25 poena razlike. Pokušao je Levallois na sve načine parirati domaćinu, ali jednostavno gosti nisu imali dovoljno raspoloženih igrača da bi stigli Vitamine. U drugoj četvrtini ista priča. Cedevita je igrala agresivnu obranu, a u napadu su gotovo sve pogađali. Damir Markota je u tom trenutku igrao svoju najbolju utakmicu do sada za Cedevitu. Gostujuća obrana ga nije mogla zaustaviti. Veliku ulogu u stvaranju prednosti je imao i Musa koji svaku utakmicu sve više pokazuje. Počeo je Levallois pogađati šuteve s perimetra, ali je Cedevita uspjela prije odlaska na odmor zadržati veliku prednost.

U drugom dijelu druga slika. Već nakon nekoliko minuta otopila se velika prednost domaćina. Još je važnije bilo za gostujući momčad da se napokon probudio Prepelić koji je pogađati šuteve. Kada smo već svi mi pomislili da će Cedevita radi opuštanja ispustiti još jednu pobjedu na scenu je stupio Cherry koji svojim poenima i asistencijama dovodi Vitamine do vrlo važnih bodova.

Cedevita je završila prvi dio Eurocupa s omjerom od pet pobjeda i isto toliko poraza.

 

Related Articles