Cedeviti važna pobjeda

Array

Nakon tri uzastopna poraza, Cedevita je ostvarila jako bitnu pobjedu koja ih drži u borbi za final four ABA lige protiv Union Olimpije koja je puno bolje otvorila susret.

Cedevita je loše otvorila utakmicu protiv Union Olimpije koja je povela 16:5. Nakon početnog šoka, Cedevita se vraća u utakmicu i u posljednje tri minute prvog perioda radi seriju 8:0 što znači da su zaostajali 3 poena razlike nakon prvih 10 minuta.

Gosti iz Ljubljane kontrolirali su utakmicu sve do sredine druge četvrtine kada su imali vodstvo 25:18. Krenula je tada i Cedevita. Serijom 14:0 prelaze u vodstvo, a na poluvrijeme odlaze rezultatom 32:29.

Cedevita je bila bolja tokom treće četvrtine, stalno su održavali vodstvo koje se kretalo između dva i sedam poena razlike. Treća četvrtina završava rezultatom 51:46 u korist Cedevite.

Dobro se oslabljena Olimpija držala i u prvih par minuta posljednje četvrtine. Nakon koša Gorana Sutona za vodstvo Cedevite 58:53, igrač ljubljančana Teemu Rannikko dobiva tehničku pogrešku, a Vlado Ilievski postiže 5 poena u nizu za Cedevitinih +10. Povela je Cedevita i 70:58, ali umjesto da na kraju još povećaju razliku, opet je uslijedilo opuštanje igrača trenera Ace Petrovića, Olimpija to koristi i ublažuje poraz. Završilo je rezultatom 73:67.

Vlado Ilievski postigao je 13 poena i upisao 8 asistencija, Goran Suton dodao je 12 koševa uz 8 skokova, a Marino Baždarić je zabio 12 koševa kao i Suton. Kod Union Olimpije, Edo Murić 14 poena i 10 skokova, a 14 koševa dodao je i Klemen Prepelič.

Spomenimo da je na utakmici između Cedevite i Union Olimpije koja se zbog zauzetosti dvorane doma sportova igrala u K.C. Dražen Petrović bilo samo 200-tinjak gledatelja.

Related Articles