Miro Bilan: Naš cilj je ulazak u drugi krug

Array

Cedevita danas u 18.00 gostuje u Njemačkoj kod Oldenburga. Domaći sastav je nakon dvije utakmice na istom omjeru kao i Zagrepčani 1-1. Zanimljiva je i činjenica kako obje momčadi u svojim prvenstvima imaju, također, jednak omjer 4-1.

Za Vitamine neće nastupiti Marko Tomas koji je, nažalost, u utakmici s Cibonom povrijedio ahilovu tetivu te ga neće biti do kraja sezone. Goste predvode uglavnom američki košarkaši, a pod koševma imaju bivšeg talijanskog reprezentativca Andreu Crosariola i bivšeg igrača Crvene Zvezde Nemanju Aleksandrova.

Nažalost niti jedna televizija neće prenositi ovaj susret. Što od utakmice očekuje te što o njoj misle pomoćni trener Jakša Vulić i centar Miro Bilan pročitajte u sljedećim redovima.

“Oni su imali su dobro otvaranje u prvenstvu Njemačke. Izgubili su tek zadnju utakmicu i na dosta su dobrom scoreu 4-1. Međutim, u Eurokupu su otvorili domaćim porazom, i to prilično uvjerljivim, od Sassarija, dok su u prošlom kolu možda i malo iznenađujuće pobijedili uvjerljivo u Chalonu. To samo pokazuje da u ovoj grupi ima dosta izjednačenih momčadi i da svatko svakoga može dobiti, bez obzira radi li se o domaćem ili gostujućem parketu“, rekao je pomoćni trener Cedevite Jakša Vulić.

Oldenburg se, dakle, pokazao kao jaka momčad. No, Vulić vjeruje da Cedevita ima na čemu graditi optimizam:

“Na nama je da pokušamo zabilježiti gostujuću pobjedu, bez obzira na to što odlazimo dosta oslabljeni, s obzirom da smo bez Tomasa izgubili za cijelu sezonu. Znamo način kako se treba suprotstaviti momčadi Oldenburga. Imaju dosta iskusnih igrača koji su cijeli niz godina u Europi. Međutim, dobro ćemo se pripremiti i ako odigramo utakmicu kvalitetnije nego što je to bilo protiv Cibone, znači na razini naših prijašnjih utakmica, mislim da bi to trebalo biti dovoljno za pobjedu. Nekakav trademark naše igre se zna. Čvrsta obrana, velika doza energije, puno kontranapada i onda mislim da momčad Oldenburga teško može ispratiti takav ritam 40 minuta.”

Nešto slično ponovio je i Cedevitin centar Miro Bilan:

“To je neki kalup kako mi moramo igrati. Znači, mora postojati jedna naša energija i velika želja da se svi moraju dobro pomučit kad s nama igraju i mislim da je to jedini put kako mi možemo pobjeđivat. Čeka nas još jedna vrlo važna utakmica. Zna se da su pobjede na gostovanju možda još i vrednije nego domaće. Naš cilj je ulazak u drugi krug Eurokupa, a da bi to ostvarili moramo dobiti i neke utakmice u gostima. Prvu u Bilbau smo izgubili. Sigurno od naše zadnje utakmice moramo popravit neke stvari, trebamo odigrati jednu pravu mušku utakmicu i nadati se pobjedi.”

Cedevitin stručni stožer učinio je sve da što bolje pripremi ekipu za Oldenburg.

“Zadnja dva-tri dana gledamo različite snimke da vidimo neke situacije u njihovoj igri. Zanimljivo je da su prvu utakmicu u Eurkupu kod kuće izgubili dosta lagano 20-ak razlike, pa su dobili Chalon u Francuskoj s 15-ak razlike, tako da dosta variraju. Jednostavno im ne smijemo dopustiti da razviju svoju igru i mislim da će to biti ključ za pobjedu”, istaknuo je Bilan.

Related Articles