Cibona i Cedevita u iščekivanju novog derbija

Array

Zagrebački rivali Cibona i Cedevita u različitom raspoloženju dočekuju novi derbi u okviru 12. kola ABA lige. Cibona je u veoma lošoj seriji utakmica a trenutni niz poraza došao je do brojke 9. Sa druge strane Cedevita  utakmicu dočekuje u dosta boljem raspoloženju nakon dobrih predstava u Euroligi gdje su izgubili šanse za prolaz u TOP 16 ali i prikazali dosta dobru igru.

Trenutačni trener Cibone Danijel Lutz koji je u ulozi privremenog trenera prije utakmice je izjavio: “Svi znamo koju tenziju nosi utakmica s Cedevitom. Također smo svjesni različitog stanja u kojima se nalazi naša momčad nakon gubitničkog niza i momčad Cedevite koja sjajno gura u ABA Ligi, a dobro joj ide i u Euroligi. Oni su favoriti i zaslužuju respekt, no dečkima ne dozvoljavam da nastupi letargija i ne prepuštamo se lošoj atmosferi. Svi su zdravi i spremni za utakmicu u nedjelju.”

Trener Cedevite Aco Petrović zadovoljan je reakcijom svojih igrača u utakmici protiv Olympiakosa, a utakmicu sa Cibonom prokomentirao je riječima: “Maksimalno respektiramo Cibonu. Znamo koju individualnu kvalitetu imaju u određenim igračima i sigurno da će u nedjelju njima biti light motiv da prekinu crnu seriju. S druge strane, naš light motiv je da krenemo u seriju pozitivnih rezultata u regionalnoj ligi. Unatoč određenim poteškoćama što se tiče igrača, prije svega Marka Tomasa i donekle Luke Babića.”

Za Cibonu u ovoj utakmici svoj prvi nastup ubilježiti će i naš najperspektivniji mladi igrač Dario Šarić. Iako je bez natjecateljskih utakmica već duže vrijeme sigurno je kako će njegova igra biti pod posebnim povećalom.

Za službenu stranicu Cibone Šarić je iznio svoja očekivanja i mišljenje o utakmici: “Sam sebi ne stvaram pritisak pa ga niti ne osjećam. Mislim da mogu pomoći ekipi da u nedjelju dođe do pobjede. Danas smo odradili dobar trening nakon što se ostatak momčadi vratio iz Sankt Peterburga. Svi smo fokusirani i svi želimo pobjedu. Gradski derbi koji nam u ovom trenutku dolazi više je od obične utakmice. Cedevita je favorit, ali mislim da možemo iznenaditi ukoliko budemo puno brži, ako brže mislimo i trčimo i na taj način tražimo svoju šansu u nedjelju.”

Iako je Cedevita u ovom trenutku u puno boljoj formi ali i sa kvalitetnijim rosterom trener Petrović na utakmicu gleda sa velikom dozom opreza. Ekipu Cibone je prokomentirao birani  riječima: “Vjerujem da ćemo biti spremni i želim tu pobjedu, ali ne oslanjamo se na to da je Cibona u problemima jer smo svjeni da Cibona može odigrati u svojem okviru. Vidjeli smo, uostalom, 25 minuta u Ljubljani da je to izgledalo prilično dobro i kvalitetno, gdje su oni otišli na 19 razlike. Prema tome, ne možemo upasti u zamku da se zavaravamo lošom formom i lošim rezultatima. Pogotovo ja znam koliko Cibona u tim uvjetima može biti opasna. U takvim uvjetima uvijek u danom trenutku iskoči igrač na kojeg možda niste računali. U svakom slučaju, mislim da će utakmicu dobiti ekipa koja će imati veću energiju u tih 40 minuta, koja će u kontinuitetu pritiskati protivnika i na taj način doći će se do pobjede.”

U posljednje vrijeme utakmice Cibone i Cedevite uvijek su veoma zanimljive i neizvjesne pa se tako nešto očekuje i u nedjelju. Usprkos velikom snijegu i prometnom kolapsu u glavnom gradu vjerujemo kako se isplati doći u Draženov dom i uživati u odličnoj i neizvjesnoj utakmici.  Početak utakmice je u 17.00 sati.

Related Articles