Puljko i Salamun u Đuri Đaković

Array

Nakon što su doveli novog trenera, Đuro Đaković je pojačao i igrački roster. U drugom dijelu A1 lige Neven Plantak će moći računati na Igora Salamuna i Hrvoja Puljka. Prema nekim izvorima očekuje se dolazak još jedne četvorke, a s tako posloženom momčadi bili bi ozbiljni kandidati za Ligu za prvaka. Đurnci su raskinuli ugovore s Krunoslavom Rimcem i Denisom Toromanom , a vjerojatno će isto napraviti i s Briceom Massambom.

Igor Salamun je došao umjesto Toromana s kojim je sporazumno raskinut ugovor zbog obiteljskih razloga. Salamun (1985) igra na poziciji playa, visok je 186 cm i težak 85 kg. Ovaj Riječanin igrao je za Sava osiguranje, Kvarner Novi Resort’, MBK Rieker Komarno (Slovačka), Kvarner 2010 i Jolly JBS Šibenik. Bio je i član Hrvatske reprezentacije U 16, U 18, te B seniorske reprezentacije 2007. godine. Prvu utakmicu će igrati danas protiv Vrijednosnica OS Darde, kluba s kojim je prošao pripreme za ovu sezonu, ali ga je napustio prije samog početka lige zbog obiteljskih razloga.

Drugo ime dolazi iz druge lige. Sudeći prema igrama u dosadašnjem dijelu prvenstva A2 lige centar, Hrvoje Puljko je u odličnoj formi. S mladom momčadi Dubrave je u vrhu lige, a uvjerljivo je prvi strijelac prvenstva s 26,3 poena po utakmici. Posljednju utakmicu za Dubravu odigrao je u petak, u porazu protiv Hermes Analitice (72:75) sudjelovao je s 27 koša. Ovaj Zagrepčanin (1983) trebao bi biti zamjena za Krunoslava Rimca, igrača koji je van stroja još od utakmice protiv Osječkog sokola u Osijeku. Puljko igra na poziciji dva i tri, u dosadašnjoj karijeri igrao je za Prievidzu iz Slovačke, Borac Nektar, Široki, Kvarner, Peristeri iz Grčke i Jolly.

Večeras (dvorana Vijuš, 19:00) Đakovčani igraju protiv Vrijednosnica OS Darde. Momčad će na ovoj utakmici voditi Domagoj Junačko, a Plantak s radom u klubu započinje u utorak.

Related Articles