Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Cibona ide po pobjedu u derbiju

  Sutra u 19 sati u Draženovom domu očekuje nas derbi ABA lige između Cibone i Partizana. Pobjednik ovog dvoboja napravio bi možda i ključni korak prema Final Fouru ovog takmičenja, a svjetla reflektora ponovno će biti usmjerena prema Dariju Šariću, motoru zagrebačke momčadi.

  - Advertisement -

  Upravo je ovaj mladić razlog zbog kojeg je Cibona ponovno hit u gradu i sada je njemu da i protiv najjačih dokaže da je najbolji igrač lige. Neće mu biti nimalo lako, s druge strane stoji nikad ranjeniji Partizan, ali samo ime i ugled dovoljno govore za sebe. Kod srpskog prvaka u momčadi nema Dragana Milosavljevića, Lea Westermana, Milenka Tepića, Nemanje Bezbradice i već zaboravljenog Davisa Bertansa. Također, Dejan Musli je pod znakom upitnika jer ima temperaturu.

  Iako se čini da voda teče na Cibonin mlin, moramo biti realni i imati u vidu da niti Slaven Rimac ne raspolaže dugačkom klupom, ali zasigurno je da su Zagrepčani u prednosti jer su imali čak deset dana za pripremu utakmice. K tome, kod Beograđana su i dalje u momčadi tri najbolja igrača: Bogdan Bogdanović, Tarence Kinsey i Joffrey Lauvergne. Napadački limitirati prvu dvojicu te kontrola skoka otvorila bi Vukovima put prema pobjedi. Svjestan je toga i trener koji je na današnjoj press konferenciji izjavio:

  Partizan je, kao što svi znate, kvalitetna ekipa. Budući da imaju problema s ozljedama, nismo sigurni u kojem će sastavu istrčati sutra. Bez obzira na to, Kinsey, Bogdanović i Lauvergne, praktično njihova tri najbolja igrača, sutra su tu. Ukoliko njih uspijemo zaustaviti biti će nam lakše dobiti utakmicu. S obzirom na Partizanovu centarsku liniju i njihov ofenzivni skok, našim visokim igračima neće biti lako.

  Protivnici sigurno dolaze spremni, psihološki su pripremljeni na teške situacije jer je takav sustav rada u Partizanu no, i naši će igrači, uz pomoć navijača, dati sto posto. Očekujem pravu utakmicu i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu. Igrači, kao uostalom i mi treneri, željno čekaju sutrašnji susret. Tu želju sada treba izvesti na pravi put. Nadam se da će dvorana biti puna, očekujem i dolazak Boysa pa vjerujem da će atmosfera biti odlična i da ćemo, zajedničkim snagama, preskočiti Partizana.

  Moramo ostati na zemlji iako je jasno da publika želi vidjeti ekipu koja je borbena, ekipu u kojoj igrači ginu jedan za drugoga. Ukoliko ćemo imati takav pristup, neće biti nikakvih problema s krajnjim rezultatom.

  Za razliku od Cibone koja utakmicu čeka u nikad boljem psihološkom stanju, s cijelim Zagrebom na nogama, Partizan, osim s ozljedama, muku muči i s formom koja je u očitom padu. U zadnjem kolu Eurolige na domaćem terenu poraženi su od Lokomotiv Kubana, a prošli ponedjeljak u Pioniru je slavio i makedonski MZT. Duško Vujošević, prije odlaska na put svjestan je svih problema i odlično je informiran o hrvatskom prvaku.

  Oni su zaista pokazali da zajedništvo i jedan izuzetnu razinu homogenosti, koju ovog trenutka pokazuju kao momčad te tako nadomjeste neke slabosti. Sigurno da rezultati koje postižu u posljednje vrijeme govore u prilog tome. Ekipa su koja igra sa puno energije, veoma brzo, agresivno, a ritam takvoj igri prije svega daje njihov prvi razigravač Blassingame. Naravno uz Šarića s pozicije četiri koji se u samom konceptu njihove igre ponaša kao drugi razigravač. Ne treba zaboraviti i veoma iskusne igrače koje Cibona ima u liku Rozića, Kusa i novopridošlog Siriščevića, kao niti Planinića i Jagodića na poziciji pet.

  Biće izuzetno značajno da zaustavimo njihovu tranziciju i da uspostavimo dominaciju u skoku. Oni se i dalje nadaju plasmanu na Final Four ABA lige i s obzirom na informacije koje imamo, čeka nas jedna paklena atmosfera. Njima utakmica s Partizanom sigurno mnogo donosi po pitanju konačnog plasmana.

  Nadam se da će igrači odreagirati na pravi način i da će biti maksimalno usmjereni na ono što se bude tražilo od njih. Jednostavno, više nemamo prostora za bilo kakve propuste. Svaka sljedeća utakmica je praktično kvalifikacijska kada je u pitanju sudjelovanje na završnom turniru četiri najbolje ekipe ABA lige. Sve problem koji nas pritišću, s kojima su naši navijači i javnost jako dobro upoznati, trebali bi da usmjere svu pozitivnu energiju samo u jednom pravcu i da na što kvalitetniji način odigramo utakmicu u Zagrebu.

  Spektakl je zajamčen, a prema nekim najavama, Draženov dom bi trebao biti pun prvi puta ove sezone. Iako je nekoliko medija, uključujući i nas, danas objavilo vijest da se Bad Blue Boysi vraćaju na košarkaške utakmice Cibone, navijačka skupina je danas popodne na svojim službenim web stranicama to demantirala. Napominju kako organizirano jedino prate nogomet i protiv su svakog oblika regionalne lige. Organiziranog dolaska zasigurno neće biti, ali to ne isključuje mogućnost dolaska pojedinaca.

  Za kraj valja spomenuti činjenicu da je HRT ponovno ostavio košarkaške zaljubljenike bez TV prijenosa koji ćete moći pratiti na kanalima kojima ima pristup mali broj kućanstava.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE