Srijeda, 28 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Svjetsko prvenstvo: Odličan ždrijeb za Hrvatsku

  Večeras u 19 sati održan je ždrijeb za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati od 30. kolovoza do 14. rujna u Španjolskoj. Hrvatska se nalazila u četvrtom bubnju sa Slovenijom, Srbijom i Ukrajinom te se s njima nije mogla susresti u prvoj fazi natjecanja.

  - Advertisement -

  Gradovi domaćini prvog kruga su Bilbao, Gran Canaria, Granada i Sevilla, a završnica će biti u Barceloni i Madridu. Bivši hrvatski reprezentativac Dino Rađa izvlači skupine.

  Prvi bubanj: SAD, Španjolska, Argentina, Litva
  Drugi bubanj: Angola, Egipat, Senegal, Finska
  Treći bubanj: Iran, Filipini, Južna Koreja, Novi Zeland
  Četvrti bubanj: HRVATSKA, Srbija, Slovenija, Ukrajina
  Peti bubanj: Brazil, Dominikanska Republika, Portoriko, Meksiko
  Šesti bubanj: Australija, Francuska, Grčka, Turska

  Skupine:

  Skupina A: Španjolska, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska
  Skupina B: Argentina, Senegal, Filipini, Hrvatska, Portoriko, Grčka
  Skupina C: SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska
  Skupina D: Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija

  Hrvatska je dobila odličnu skupinu na Svjetskom prvenstvu, a igrat će u Sevilli. Za prolazak dalje potrebno je biti među prva četiri mjesta u skupini. S obzirom na trenutnu situaciju, za prvo mjesto će se boriti Hrvatska, Grčka i Argentina, dok će neugodni Portoriko vrebati iz prikrajka. Iako su iznenađenje moguća, Senegal i Filipini teško mogu do bodova protiv ovih reprezentacija.

  Ono što nije dobra vijest za Hrvatsku je to da se naša skupina B križa sa “skupinom smrti” u kojoj se nalaze Španjolska, Francuska, Srbija, Brazil, Egipat i Iran. Za očekivati je da će Španjolska i Francuska okupirati prve dvije pozicije, što znači da nam je potrebno zauzeti što bolju startnu poziciju pred osminu finala. Ruku na srce, lakše ćemo izaći na kraj s Brazilom ili Srbijom u možebitnoj osmini finala.

  Amerikanci kao prvi favoriti prvenstva ne bi trebali imati problema u svojoj skupini C, a bit će zanimljivo vidjeti tko će tu proći dalje s obzirom na to da se nalaze u skupini s tri europske reprezentacije i neugodnim Novim Zelandom. U ovoj su skupini i Finska i Turska, dvije reprezentacije koje su doslovno dobile “pozivnice” za ovo prvenstvo, pa možemo reći da je karma učinila svoje smjestivši ih s najjačom košarkaškom nacijom svijeta.

  Skupina D gdje je Litva bila nositelj, možda je i najlakša od svih. Uz njih, Slovenija i Australija bi, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, trebale proći dalje, a zadnje mjesto za prolazak tražit će se između tri neeuropske zemlje, od kojih čak Meksiko ima najviše šanse.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE