Partizan dolazi u Zagreb bez pola momčadi

Array

Partizan je kao i svake godine složio odličnu momčad u regionalnim okvirima. Duško Vujošević imao je solidno popunjene sve pozicije i prvobitna situacija bila je vrlo dobra. Ipak, kako to u sportu biva, tijekom sezone Crno-bijele zadesile su brojne ozlijede, a povratak Davisa Bertansa još se iščekuje.

Prvi u nizu koji je morao u „bolnicu“ bio je mladi francuski razigravač, Leo Westermann. On je teško ozlijedio koljeno u utakmici Eurolige protiv CSKA te je sezona za njega završena. Kao zamjena doveden je Milenko Tepić koji je nedavno povrijedio zadnju ložu. Njegovo izbivanje s parketa bit će znatno kraće, ali sigurno će nedostajati Partizanu u narednim utakmicama. Najveći udarac beogradskoj momčadi bila je ozljeda Dragana Milosavljevića, jednog od nositelja igre u oba smjera, kojem je također stradalo koljeno, identična ozljeda kao i kod Bertansa i Westermana, točnije ruptura prednjeg križnog ligamenta.

Da stvar bude gora, pred važan dvoboj s Cibonom ozlijedio se i mladi Nemanja Bezbradica koji nije otputovao s momčadi. Problema također ima i Dejan Musli koji je dobio temperaturu, ali se zaputio u Zagreb. Na služenim stranicama beogradske momčadi odlučili su se našaliti na svoj račun te su napisali da je čak i klupski ekonom ozlijeđen zadobivši kurje oko na nozi.

Voda trenutno ide na mlin Ciboni, ali Partizan unatoč svim problemima nikako nije bezopasan. Duško Vujošević za klupske stranice izjavio je:

Naprosto, više nemamo prostora za bilo kakve propuste. Svaka naredna utakmica je praktično kvalifikacijska kada je u pitanju sudjelovanje na završnom turniru četiri najbolje ekipe. Svi problemi koji nas pritišću, s kojima su naši navijači i javnost dobro upoznati, trebalo bi da usmjere svu pozitivnu energiju samo u jednom pravcu i da na što kvalitetniji način odigramo utakmicu u Zagrebu.

S obzirom na probleme, očekivala se reakcija. Polako su počele isplivavati na površinu informacije koga Partizan ima u vidu što se tiče zamjena, odnosno dolazaka novih igrača. Prvi koji je bio u takvim pričama je Darius Bertrans, brat Davisa, ali od toga transfera na kraju nije bilo ništa. Špekulacije koje se pojavljuju u zadnja dva dana puno su ozbiljnije.

Saša Pavlović je prema svim važnijim susjednim medijima već u Partizanu, a da je priča itekako realna potvrđuje više izvora. Pavlović je ove godine bez kluba i traži angažman. Crnogorac je nastupao za Budućnost iz koje je 2003. draftiran. U najjačoj ligi svijeta promijenio je puno klubova, a posljednji su bili Portland Trail Blazersi za koje je odigrao 39 utakmica. Pavlović pokriva pozicije dva i tri te bi sigurno bio strašno pojačanje za Partizan u nastavku sezone.

Drugi igrač o kojem se govori je Viktor Gadeffors. Mladi Šveđanin igra na poziciji niskog krila, a trenutno je član Virtusa iz Bologne. Tamo postiže prosječno 7,5 koševa po utakmice za ukupno 24 minute, koliko provodi na parketu. Kada bi Partizan ostvario ovaj transfer imali bi tri od pet najperspektivnijih mladih igrača u Europi, prema portalu Eurohoopes. Prvi je Bogdan Bogdanović, a na petom mjestu se nalazi Leo Westermann, Šveđanin je četvrti.

Partizan će se do kraja sezone sigurno pojačati jer je kadar vrlo tanak i potencijala ozljeda nekog iz vanjske linije bi ih dodatno unazadila. Ako se ostvare dolasci Pavlovića i Gadefforsa beogradski klub će napraviti mnogo i po pitanju sadašnjosti i budućnosti. Pozitivna stvar je što će se sve ovo događati poslije sutrašnjeg ogleda s Cibonom.

Related Articles