Cibona još jednom razočarala

Array

Cibona ispustila dvocifreno vodstvo. Nešto novo? I ne baš. To se valjda ponavlja cijele ove sezone gdje Vukovi koje je sve teže zvati tim nazivom polako tonu prema dnu regionalne lige. Ovoga puta u 17. kolu ABA lige Cibona je u svom Domu Dražena Petrovića poražena od Krke.

Dobro je utakmica počela za goste koji vode sa početnih 6:0. Ipak Cibonu budi Šarić s tricom i asistencijom za Hamiltona  pa Cibona preuzima i vodstvo sredinom prvog perioda. Ipak završetak perioda pripao je gostima kod kojih Lalić postiže nekoliko poena u nizu i donosi minimalnu prednost Krki nakon 10 minuta igre. Prvi dio drugog perioda pripao je opet gostima koji serijom 8:0 dolaze do vodstvo 35:27 što je do tada bila njihova najveća prednost. Ipak završetak perioda u potpunosti pripada Ciboni koja preko Parkera i Zubčića, koji je postigao tricu u posljednjoj sekundi dolazi do prednosti 45:41 prije odmora.

Na početku drugog poluvremena Cibona je krenula sjajno i serijom 6:0 koju su inicirali Šarić i Strawberry dolazi do vodstva 51:41. Tada se činilo kako će navijači Cibone ipak odgledati jednu mirnu utakmicu do kraja gdje će Cibona doći do pobjede. Ipak tako nisu mislili kako suci tako i Davor Kus. Iako su dva prekršaja pri šutiranju trica Kusa možda i bila ipak reakcija igrača Cibone bila je pretjerana i sa dvije tehničke i nekoliko bacanja u nizu gosti se vraćaju. Ta situacija dovela je do velike nervoze u igri Cibone koja počinje izgledati bezidejno na gostujuću zonsku obranu što oni korste i dolaze u potpuni egal.

U posljednjem periodu pri rezultatskom izjednačenju Ciboni ponestaje ideje u napadu, Parker počinje griješiti u serijama i gosti polako preuzimaju inicijativu.Velike probleme Ciboni stvarali su tada Klobučar i Lorbek sa pogođenim tricama ali i Vladović koji je odlično vodio igru Krke. Kraj je donio Cibonu koja nije znala odgovoriti raspoloženim gostima koji se odvajaju u posljednje dvije minute poenima Vladovića nakon skoka u napadu i Lalića. Krka je pobijedila krajnjim rezultatom 86:78.

Goste je do pobjede vodio Lorbek sa 22 poena, Pavič je dodao 15, Lalić 14  a Vladović je uz 13 poena imao i 7 asistencija. Kod Cibone Rozić je postigao 11 poena dok su Parker, Žižić i Šarić dodali po 10 poena.

Cibona je nakon ovog poraza u veoma teškoj situaciji i borba za opstanak biti će strašno teška. Sljedeći dani pod Tornjem  sigurno neće biti lagani niti za koga što pokazuje i verbalni obračun trenera Lutza sa jednim od vatrenijih navijača Cibone pri završetku utakmice.

 

Related Articles