Cibona nezadovoljna suđenjem, obratila se ABA ligi i HKS-u

Array

“Obzirom na kontinuirano nezadovoljstvo načinom suđenja, tijekom ove sezove ABA lige, a na koje smo primjedbe iznosili vodstvu lige, potaknuti njihovim nepoduzimanjem potrebnih mjera, slobodni smo ovim putem upoznati javnost sa stavom KK Cibone koji se jasno može isčitati iz upućenih dopisa,” napisali su danas iz tabora Cibone.

Na adresu vodećih ljudi ABA lige poslano je slijedeće priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

Po peti puta u ovoj sezoni obraćamo Vam se pisanim putem, a podsijećamo Vas i na brojne usmene primjedbe izražene po istoj tematici, te i ovog puta iskazujemo svoje nezadovoljstvo suđenjem na utakmici KK Cibone.

Neposredni povod je sinoćna utakmica protiv KK Krka, koji je najočitiji primjer pristranog suđenja kojim se izravno utjecalo na rezultat.

Kako je gotovo cijelo vodstvo ABA lige bilo u dvorani tijekom utakmice, smatamo da nema potrebe detaljnije objašnjavati razloge našeg nezadovoljstva, te Vas još jednom molimo u interesu košarke, da žurno sankcionirate sve one koji su za navedeno odgovorni. Još jednom ističemo da tijekom cijele ove sezone je delegiranje sudaca i njihovo suđenje nestručno, neprofesionalno i suprotno pravilima, ne samo na štetu KK Cibone, već i drugih klubova u ligi.

Kako smo Vas već upozoravali na rad g. Kaminkara uvjerani smo da je on najodgovornija osoba za navedene propuste, te zahtijevamo da njegove poslove preuzme kompetentna osoba koja će kvaliteno i stručno obavljati delegiranje sudaca.

Ujedno Vas molimo da nam odgovorite na prethodna četiri dopisa, te da nas izvijestite o konkretnim potezima koje namjeravate poduzeti.

Dok je na drugu adresu, adresu hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) poslano:

Potaknuti kontinuirano lošim suđenjem prema KK Ciboni i neprimjerenim tretmanom KK Cibone u natjecanju ABA lige, a kako prema našim i spoznajama drugih hrvatskih klubova, predlažemo da u okviru nadležnih tijela Hrvatskog košarkaškog saveza poduzmu mjere za zaštitu hrvatskih klubova, odnosno da se razmisli o smislu natjecanja u ovako organiziranoj ABA ligi.

U privitku Vam šaljemo dokumentaciju o našem obraćanju vodstvu ABA lige, kojim smo višekratno izražavali nezadovoljstvo suđenjem KK Ciboni, a na koje se odgovorni do sada nisu udostojili očitovati.

Related Articles