DKK Kanisza slavila u Koprivnici

Array

Ovog vikenda u Koprivnici je održan peti međunarodni turnir djevojčica Vrapčići 2013. Na turniru su nastupale košarkašice rođene 2001. godine i mlađe. Na kraju su košarkašice Kanisze u finalu savladale ekipu Jabuke te zasluženo odnijele pobjednički pehar u Mađarsku.

Prvi dan

Prvog dana se razigravalo po skupinama.

U skupini A Jabuka je ostvarila tri uvjerljive pobjede (nad Podravcem 38:14, zatim nad Bistrom 29:21 te nad Koprivnicom 29:16) i zauzela prvo mjesto u svojoj skupini te ulazak u finale. Drugo mjesto je zauzela ekipa Bistra s dvije pobjede (nad Koprivnicom 30:26 i nad Podravcem 30:4). Treća u skupini A je bila ekipa Koprivnice koja je savladale ekipu Podravca rezultatom 33:15. Na posljednjem mjestu bez pobjede je bila ekipa Podravca.

U skupini B Kanisza je također ostvarila tri uvjerljive pobjede i zauzela prvo mjesto. Redom su savladane ekipe DHP rezultatom 48:5, zatim Pomurje 26:8, te na koncu Radost s 45:6. Drugo mjesto je izborila ekipa Radost koja je bila bolja od Pomurja sa 24:16 te su savladali DHP sa 31:26. Treća je bila ekipa Pomurja koja je savladala DHP rezultatom 31:6.

DHP je bio bez pobjede te je zauzeo posljednje mjesto.

Drugi dan

Drugog dana uslijedile su utakmice za plasman.

U susretu za sedmo mjesto gdje su se našle dvije posljednjeplasirane ekipe iz skupine A i B ekipa Podravca je sa 28:18 savladala ekipu DHP.

U susretu za peto mjesto u kojem su igrale treće ekipe iz skupina Pomurje je sa 40:20 pobijedilo ekipu domaćina Koprivnice.

Treće mjesto je osvojila Bistra pobjedom nad Radosti rezultatom 38:25.

I u finalu dvije najbolje ekipe su prikazale odličnu igru u kojoj je na kraju ekipa Kanisza iz Mađarske slavila protiv ekipe Jabuke iz Zaprešića rezultatom 45:41.

MVP turnira je bila Kornelia Katona iz pobjedničke ekipe dok je najbolji strijelac turnira bila Noela Markulin iz Jabuke.

U najbolju petorku turnira su ušle Staša Horvat (Pomurje), Jelena Triplat (Koprivnica), Veronika Balogović (Bistra), Beatrix Banhegy (Kanisza) i Franka Zadro (Jabuka).

Osim ovoga podijeljene su još nagrade i za najmlađeg vrapčića koju je osvojila Leonija Milić (DHP), zatim za najvišeg vrapčića koja je pošla u ruke Jeleni Gojšić iz Koprivnice, najbolju frizuru je imala Katarina Krstanović također iz Koprivnice, u natjecanju u slobodnim bacanjima najbolja je bila Valerija Štrukelj (Radost) dok je za najpreciznijeg vrapčića odabrana Noela Markulin (Jabuka).

Related Articles