Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Karmen Čičić potpisala za Pallacanestro Vigarano

  Hrvatska košarkašica Karmen Čičić nakon dvije sezone napušta Pallacanestro Sanga Milano, ali ostaje u Italiji gdje će i iduće sezone igrati Serie A2, braneći boje ekipe Pallacanestro Vigarano.

  “JEDVA ČEKAM NOVU SEZONU”

  “Jako sam sretna i mogu reći da jedva čekam započeti ovu sezonu. Vigarano je nažalost ispao iz A1 lige u Italiji zbog teške sezone s Covidom i velikim brojem slučajeva koje su imali u klubu. Tako da su vrlo ambiciozni i spremni su se ponovno izboriti za A1. Mislim da je ovo dobar izbor bio za mene”, zaključila je Karmen.

  Prošle sezone u dresu Pallacanestro Sanga iz Milana upisala je 30 ligaških nastupa u kojima je prosječno bilježila učinak od 11,2 poena, 4,9 skoka i 1,5 asistencija po susretu, a njen tim stigao je do finala doigravanja za promociju u viši rang, no tamo ih je zaustavio Akronos Moncalieri koji će tako u sezoni 2021/22 biti dio najelitnijeg ranga talijanske ženske košarke.

  26-godišnja hrvatska internacionalka kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je u Njemačkoj (Regensburg Baskets) i Italiji (Givova Ladies Free Basketball Scafati, San Salvatore Selargius), dok je u hrvatskoj branila boje ŽKK Murse i ŽKK Pule.

  Bila je  članica kadetske reprezentacije Hrvatske koja je u Grčkoj 2010. na Europskom prvenstvu divizije A  osvojila srebrnu medalju, dok je kao juniorka 2012. sa Hrvatskom sudjelovala na Europskom prvenstvu divizije A u Rumunjskoj. Naša juniorska  reprezentacija na koncu je  zauzela sedmo mjesto, a Karmen je u 6 odigranih utakmica na tom turniru prosječno ostvarivala učinak od 1,8 poena,1,5 skokova i 0,5 asistencija.

  Foto: Marco Brioschi/Basketinside.com

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave