Nedjelja, 1 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Cibona preživjela Alkara

  Košarkaši Cibone uspjeli su preživjeti teško gostovanje u Sinju. Domaćini nisu bili zadivljeni imenom protivnika te su pružili snažan otpor. Na kraju, iako nošeni sjajnim Maliganima, nisu uspjeli pogoditi napad koji bi im vjerojatno donio pobjedu na Zagrepčanima.

  - Advertisement -

  Obje su momčadi na početku pratile jedna drugu u stopu, a egal je potrajao sve do pred kraj prve četvrtine kada Alkar bježi na plus četiri (27:23). Zonskom obranom u drugoj četvrtini Alkar je u potpunosti “izneredio” napad Cibone, odvojio se i na plus šest te imao cijeli niz situacija i za više od toga, nakon čega gosti odgovaraju serijom 10-0 za povratak prednosti na svoju stranu.

  Cibona je u nastavak donijela višak od pet koševa (39:44), ponešto i podignula prednost, ali borbeni domaćin je imao spreman odgovor te se sredinom četvrtine vratio na “početak”

  Pet minuta prije kraja semafor je pokazivao 67:67, a kada je tri minute prije kraja Gaurina pogodio za plus tri (73:70), dvorana je eksplodirala i bilo je jasno da će o pobjedniku odlučivati nijanse i da tu više ime i rang ne znače puno.

  Koš Ilievskog Vukovima je uoči završnih 60 sekundi donio prednost od dva koša, Vitali s druge strane pospremio jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani Rozić pokleknuo pod pritiskom, promašio oba i tako ponudio napad za pobjedu Alkaru.

  Ipak, pokušaj Bilića nije bio dovoljno dobar, nakon čega je Siriščević zabio bacanja za plus tri, a unatoč novoj prilici Gaurine za barem produžetak, Alkari nisu uspjeli pa se tijesnoj pobjedi ipak radovala Cibona.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE