Cibona preživjela Alkara

Array

Košarkaši Cibone uspjeli su preživjeti teško gostovanje u Sinju. Domaćini nisu bili zadivljeni imenom protivnika te su pružili snažan otpor. Na kraju, iako nošeni sjajnim Maliganima, nisu uspjeli pogoditi napad koji bi im vjerojatno donio pobjedu na Zagrepčanima.

Obje su momčadi na početku pratile jedna drugu u stopu, a egal je potrajao sve do pred kraj prve četvrtine kada Alkar bježi na plus četiri (27:23). Zonskom obranom u drugoj četvrtini Alkar je u potpunosti “izneredio” napad Cibone, odvojio se i na plus šest te imao cijeli niz situacija i za više od toga, nakon čega gosti odgovaraju serijom 10-0 za povratak prednosti na svoju stranu.

Cibona je u nastavak donijela višak od pet koševa (39:44), ponešto i podignula prednost, ali borbeni domaćin je imao spreman odgovor te se sredinom četvrtine vratio na “početak”

Pet minuta prije kraja semafor je pokazivao 67:67, a kada je tri minute prije kraja Gaurina pogodio za plus tri (73:70), dvorana je eksplodirala i bilo je jasno da će o pobjedniku odlučivati nijanse i da tu više ime i rang ne znače puno.

Koš Ilievskog Vukovima je uoči završnih 60 sekundi donio prednost od dva koša, Vitali s druge strane pospremio jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani Rozić pokleknuo pod pritiskom, promašio oba i tako ponudio napad za pobjedu Alkaru.

Ipak, pokušaj Bilića nije bio dovoljno dobar, nakon čega je Siriščević zabio bacanja za plus tri, a unatoč novoj prilici Gaurine za barem produžetak, Alkari nisu uspjeli pa se tijesnoj pobjedi ipak radovala Cibona.

Related Articles