Cibona pronašla razigravača, pod toranj stiže Smush Parker

Array

Cibona ove godine muku muči sa pronalaskom kvalitetnog rješenja na poziciji organizatora igre. Nakon Tweetya Cartera i Jermaina Andersona novi igrač Cibone trebao bi postati Smush Parker.

Riječ je o 31-godišnjem amerikancu koji je u karijeri nastupao za veliki broj NBA klubova uz nekoliko epizoda u europskoj košarci. U njegovoj košarkaškoj biografiji svakako se najviše ističe nastup za Los Angeles Lakerse za koje je igrao 2 sezone u kojima je bio starter. Tijekom te dvije sezone bilježio je 11 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

Dolazak Parkera potvrdio je i direktor Cibone Antunović koji je rekao kako je sa bivšim NBA igračem sve dogovoreno i kako bi on trebao stići u Zagreb u roku nekoliko dana. Pitanje koje se postavlja u ovom trenutku je forma i stanje u kojem se Parker nalazi. Ukoliko se Parker dobro prilagodi suigračima i okolini Cibona bi u njegovom liku i djelu mogla pronaći odlično rješenje na poziciji organizatora igre. Zanimljivost vezana za ovog igrača u posljednje vrijeme je razmjena ružnih riječi sa bivšim suigračem Kobeom Bryantom gdje su jedan drugom uputili dosta kritika i ružnih riječi.

Parker je još u karijeri nastupao za Cleveland Cavalierse, Detroit Pistonse, Phoenix Sunse, Los Angeles Clipperse i Miami Heat. Od europskih klubova igrao je u Iraklisu, Arisu i Spartaku iz Saint Petersburga a nastupao je i u Kini za ekipu Guangdong Tigers. Parker je posljednje nastupe upisao prije mjesec dana u Dominikanskoj Republici za Indios San Francisco.

Related Articles