Cibona rutinski u Sinju

Array

Košarkaši Cibone upisali su novu pobjedu na tradicionalno nezgodnom gostovanju u Sinju. Bilo je to rutinsko odrađivanje posla za prvake ABA lige, no i domaćini su u uzavreloj atmosferi pokazali zube i pružili dobar otpor. Dobro su se držali Sinjani u prvom dijelu, ali nisu mogli izdržati u visokom ritmu ostatak susreta, posebno u trećoj četvrtini gdje su postigli samo šest poena, pa je prednost postala nedostižna. Dario Šarić je odigrao samo 11 minuta večeras te je malo dobio zasluženog odmora nakon napornog vikenda.


Alkar – Cibona 61:78 (24:29; 43:52; 49:68)

Alkar: Jur. Boban 4, Kanaet 2, Župić 5, J. Boban 4, Švalina 2, Bilandžić 3, Gaurina 9, Modrić 6, Vitali 8, Mikulić 6, Perajica 12

Cibona: Gabrić 5, Mavra 8, Arapović 7, Junaković 7, Krušlin 7, Planinić 6, Rozić 6, Blassingame 2, Siriščević 7, Šarić 6, Jagodić Kuridža 11, Kus 5


Iako su Cibosi nakon pet minuta igre pobjegli na ugodnih plus sedam, prvenstveno zahvaljujući Marku Jagodiću Kuridži, Sinjani su vrlo dobro parirali u prvoj četvrtini i uspjeli su održati neizvjesnost u prvom dijelu susreta. Došli su čak u 12. minuti na minus jedan tricom Župića, no to je bio maksimum od sinjske momčadi.

Slaven Rimac je večeras dao priliku mlađima pa su s minutažom prednjačili Junaković i Arapović, a posebno veseli i povratak Filipa Krušlina koji je za 17 minuta igre ubacio solidnih sedam poena. Bez veće pomoći od strane Šarića (samo 11 minuta bio u igri), gosti su do poluvremena pobjegli na dvoznamenkastu prednost, a posebno kvalitetnu obranu su odigrali u trećoj dionici gdje su ostavili protivnika na samo šest koševa u četvrtini(!).

Pobjegli su Cibosi na plus 20 i treća četvrtina je riješila sve dvojbe. Do kraja susreta nije bilo većih rezultatskih promjena i gosti su mirno utakmicu priveli kraju. Osim jako dobre sinjske atmosfere u dvorani za koju su zaslužni Maligani, veseli činjenica da su mladi dobili priliku a, kod Cibone, rezultat nije patio.

Related Articles