Cibona se lagano obračunala sa Škrljevom

Košarkaši Cibone upisali su u 25. kolu HT Premijer lige uvjerljivu domaću pobjedu protiv Škrljeva. Bila je to jednosmjerna utakmica od samoga početka gdje je Cibona demonstrirala veliku razliku u kvaliteti. Konačan rezultat bio je 101:68.

Cibosi su najavili pobjedu već nakon prvih deset minuta igre. Momčad Vladimira Jovanovića je ubacila 33 poena. Čak 14 izgubljenih lopti imali su košarkaši Škrljeva tijekom prvog poluvremena. Nakon 33:15 iz prve dionice uslijedio je potpuni raspad gostujućeg sastava.

Raspad u drugoj četvrtini

Vukovi su relativno lagano dolazi do poena. Pokušali su Zeleni sa zonskim presingom, ali to je rezultiralo s nekoliko dobrih asistencija Lovre Gnjidića. U završnici poluvremena atraktivno zakucava Drežnjak, a potom Markota veže pet poena za velikih 57:26.

_

U trećoj dionici Cibosi zadržavaju odličan ritam, dok je na drugoj strani dobre minute odradio Arkim Robertson zajedno u tandemu s Ivanom Vrgočom. Stoga Škrljevo smanjuje blago zaostatak pa se u zadnjih deset minuta ulazi s rezultatom 81:57. Treću četvrtinu je inače obilježio sjajan potez Roka Prkačina koji je “doslovno” zakucao preko Robertsona prilikom ulaza na desnu stranu.

Ostatak utakmice je odrađen u poprilično revijalnom tonu te pobjeda Cibone više nije dolazila u pitanje. Pobjednike su statistički predvodili Markota s 12, Radovčić i Prkačin po 11 te Planinić, Marić i Novačić s 10 postignutih poena. Goste su predvodili Robertson s 21 poenom te Vrgoč s 19.