Ciboni lagana i uvjerljiva pobjeda za kraj godine

Array

Cibona je u posljednjem kolu regionalne lige u ovoj godini pronašla žrtvu te uvjerljivom pobjedom prekinula niz od nekoliko loših utakmica i poraza. Ovaj put Cibona je bez većih problema pobijedila ekipu Szolnoki Olaj rezultatom 97:71.

Vukovi su odlično otvorili utakmicu s kvalitetnom obranom, a posebno su se iskazali Darryle Strawberry i Dario Šarić koji je startao u početnoj postavi umjesto Zubčića. Njih dvojica postigli su većinu poena na početku, a Cibona je nakon 5 minuta igre imala ugodnih 13:4. Szolnoki u nastavku kreće s dosta boljom igrom, a Gay s dvije trice vraća goste koliko toliko u igru. Nakon prvog perioda Cibona je imala prednost 28:23.

U drugoj četvrtini Cibona ulaskom u igru Žižića koji je stvarao dosta problema pod košem gostiju otvara još bolje. U tih deset minuta Žižić je postigao svih svojih 10 poena te vodio Cibonu do prve osjetnije prednosti 46:30. Također u tom dijelu dobro je igrao i Parker te je uz Strawberryja, koji se iskazao sjajnim all-round učinkom, držao veliku prednost Cibone. Ciboni je u dizanju prednosti pomogla i tehnička klupe gostiju a drugi period je zaključio Zubčić tricom u posljednjim sekundama.

Drugo poluvrijeme donosi odmah i najveću prednost Cibone do tada od 16 poena. Igrači Cibone i trener Lutz iskustvom iz prethodnih utakmica naučili su kako niti jedna prednost nije sigurna pa su i dalje igrali ozbiljno i koncentrirano. Sve što su Mađari uspjeli napraviti je smanjiti prednost na 10 poena razlike koševima Horvatha. Ipak nakon minute odmora Cibona je nastavila u istom pozitivnom ritmu i držala prednost na desetak poena prednosti. Utakmica je riješena na samom otvaranju posljednjeg perioda kada Rozić i Parker s dvije uzastopne trice dižu prednost na 19 poena. Do kraja utakmice Cibona je odigrala odličnu obranu, a prednost vukova je rasla iz trenutka u trenutak. Prednost je u jednom trenutku iznosila i 31 poena u korist Cibosa. U povećanju prednosti najviše su sudjelovali Hamilton i Parker koji su napunili koš gostiju do konačnih 97 poena.

Nakon poraza u Skoplju i Laktašima Cibona je bar malo popravila dojam prije pauze preko Božićnih i Novogodišnjih blagdana. Pred igračima i trenerom Lutzom sad je vrijeme napornog rada kako bi popravili fizičku pripremu i prikazali bolje igre u drugom dijelu prvenstva.

Strawberry je kod Cibone odigrao veoma korisnu utakmicu za svoju momčad s 14 poena, 8 asistencija, 5 skokova i 8 pretrpljenih prekršaja. Hamilton je uz 14 poena uhvatio i 13 skokova. Od ostalih igrača istakli su se Parker s 10, Rozić s 11 i Šarić s 10 poena. Kod gostiju Šehović je postigao 22 poena uz 6 skokova i 4 asistencije.

Related Articles